Big Sam imponerade knappast i San Jose och ställs nu mot Sydamerikas bäste hardcourtspelare.

  • Match: Sam Querrey – Alejandro Falla
  • Speltips: Över 21,5 games
  • Odds: 1,81 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19/2, 21.30
  • Turnering: ATP-Memphis (hardcourt)
Nej, någonting gick väldigt snett för den gigantiske amerikanen i San Jose som tappat rätt mycket av den där maskin-mentaliteten han hade i Auckland. Australian Open blev en besvikelse där Sam väldigt tursamt fick en gratisplats i tredje rundan och håvade in enkla poäng.

Sam Querrey spelar extremt amerikanskt och har, i normala fall, en av tourens fem bästa servar, men det är inte direkt där problemet ligger just nu. I Auckland hade Querrey en väldigt fin säkerhet från baslinjen och var betydligt med solid i sina nättacker än vad han är idag.

Förlusten mot Raonic sved nog ordentligt. Inte bara för att han blev utservad. Han blev förnedrad i returspelet också, och det är inte Sam van vid.

Alejandro Falla gjorde bort sig rätt hårt i Stockholm förra året. Han vann trots en dåligt genomförd match mot Jan Hajek och gav upp vid ställningen 6-0,3-0 mot Baghdatis och påstod sig ha stukat foten, men ryktet säger att han tog sig en barrunda kvällen innan.

Efter Stockholm har Falla var grym egentligen. Vinst i ATP-kvalet mot Hanescu, Mayer och Kuznetsov på ett underlag som är jämförelsebart med Memphis. I årets förturneringar till AO åkte han på mycket knappa förluster mot Gilles Simon och Philipp Kohlschreiber men visade i San Jose att han verkligen är att räkna med på hardcourt.

Det här mötet ägde rum för bara en vecka sedan i San Jose. Den matchen slutade 6-3,4-6,7-5 till Querrey, men det är inte första gången amerikanen har problem med Falla. För exakt ett år sedan förlorade han ett set mot colombianen i just ATP-Memphis. Den gången var Falla extremt formsvag. Idag är det andra förutsättningar.

Sam har 3-1 inbördes med har bara vunnit i raka set en gång. Detta är som upplagt för ett överspel.

Jag tror att Sam vinner tillslut, det är trots allt en 500-turnering men han får jobba.