Returmöten av Europa League denna torsdag där Villarreal tagit sig till Österrike för del två i mötet med Salzburg. Första mötet på spansk mark bjöd på riktigt anfallsglad fotboll och jag tror knappast vi får se något annat i den här matchen. Överspel!

  • Match: Salzburg – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.57 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Salzburg är ett lag som imponerade stort på mig under gruppspelet och inte heller i första mötet mot Villarreal gjorde man mig särskilt besvikna. Lagets stora styrka ligger helt klart i det offensiva och man är inte alls rädda för att kliva på när tillfälle ges. Det är väldigt få lag i den spanska ligan som skapar överdrivet många chanser på El Madrigal, men Salzburg kunde gjort både två och tre mål på de chanser som skapades. Men var det inte dålig skärpa i avsluten så stod Asenjo i Villarreals kasse för svettiga räddningar. Men att kliva på som man gör innebär ju även att man blottar sig bakåt. Det var en del kontringslägen där Villarreal kom 2 mot 1 och även 3 mot 1 vid något tillfälle, utan att lyckas sätta dit den. Nu är det hemmaplan och med ett 2-1 underläge är det inte mycket att fundera på här. Salzburg måste in med minst två bollar för att avancera och det lär öppna upp den här matchen oerhört.

Hos hemmalaget stryker vi de båda mittfältarna Leitgeb (skadad) och Ilsanker (avstängd). I övrigt har man inga nya bekymmer i truppen.

salzburgVillarreal_200x200

Villarreal hade en del bekymmer i helgens ligamatch mot Eibar (1-0) där det dröjde ända tills minut 71 innan Vietto kunde pilla in segermålet. Segern var dock fullt rättvis sett till spelövertaget och chanserna. Kikar vi till startelvan i den matchen så var det även ett b-betonat lag som ställdes ut på planen, där både Vietto, Cheryshev och Uche vilades från start. Vietto och Cheryshev gjorde inhopp med 20 min kvar av matchen och givetvis vill tränare Marcelino ha sina stjärnor i full form till detta returmöte. Med den nämnda trion framåt så har Villarreal alla möjligheter att avancera vidare i turneringen. Det är vindsnabba herrar som kommer trivas ypperligt i kontringsspelet mot ett väldigt offensivt Salzburg. Defensivt övertygar dock inte den gula ubåten lika mycket. Gabriel såldes iväg och sedan Musacchio kom tillbaka från sin skada så har han inte alls övertygat. Det kan bli lagets fall!

Inga nya avbräck hos gästerna där vi fortsatt stryker Bruno Soriano och långtidsskadade duon Jokic samt Adrián Marín.


Det var en väldigt bra match vi bjöds på för en vecka sedan och det finns ingen anledning att tro på annat här. Hemmalaget måste framåt för att göra mål och det borde därför bli vilda västern ute på plan. Jag tror vi kliver över 2,5 mål i matchen och insatsen blir av den högre graden!

/e@sy