Nu får vi se vilka håller sig kvar i Serie B mellan Salernitana och Lanciano. Första mötet slutade hela 4-1 till Salernitana och dom har väl mer eller mindre redan avgjort det här, eller? Framförallt så var det riktigt starkt gjort att vinna med så mycket. Speciellt när man hade detta hemmamöte kvar, där man brukar vara starka. Lanciano har absolut inget att förlora här och måste gasa på och chansa. Och det ska man göra mot ett offensivt bra Salernitana på hemmaplan. Lika med självmord i princip.

  • Salernitana – Lanciano
  • Spel: Salernitana över 1.5 mål
  • Odds: 1.909 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Salernitana gjorde en bättre match än jag trodde borta mot Lanciano senast och vann med hela 4-1. Nu hade man 2-1 med 10 minuter kvar och Lanciano pressa på för en kvittering och man kunde själva göra 2 mål till när dom chansade ganska mycket. Känns som hela den här matchen kommer bli precis så också för nu måste ju Lanciano chansa betydligt mer. Går det inte vägen för dom till en början så kommer dom falla ihop totalt och då kan det rinna iväg för Salernitana. Som i sin tur är bra på hemmaplan och brukar öppna matcherna starkt med mycket energi. Lägg på en stor gnutta självförtroende på betydligt mindre press på sig och det kan helt plötsligt se riktigt bra ut. Framåt har man ju Coda (16 mål) och Donnarumma (13 mål) som gjort en hel del mål denna säsong. Och där bakom flera skickliga spelare som kan göra det där lilla extra också. Nä jag är inte orolig faktiskt. Trots att dom kanske inte har gasen på högsta växeln från start. Mot ett väldigt desperat Lanciano så ska det bar gå vägen ändå.

Vi stryker ingen i Salernitana utan här har man full trupp och det är en bra sådan som trots 4-1 med sig ändå ska kunna vinna en sån här match på hemmaplan med några bollar.

Salernitana    Virtuslanciano

Lanciano kommer från en tung förlust i första mötet med hela 1-4 och det var väl aldrig riktigt något snack heller, man var det sämre laget, även om siffrorna kanske var lite i överkant. Men man släppte in 2 mål i slutet av matchen när man pressade för en kvittering och lite liv i detta dubbelmöte. Och apropå pressa på för mål, det måste man ju göra nu också i ännu större utsträckning. För nu är uppförsbacken längre än Mount Everest känns det som. Men jag ger mig fan på att dom i alla fall kommer ge det ett försök till en början, skulle det inte gå vägen kan man snabbt tappa tålamodet och falla ihop helt. Man möter ju ändå ett starkt hemmalag med gott självförtroende som kan spela mer avslappnat än på länge. Och som har sin styrka i sin offensiv. Så ja det vore självmord att verkligen gasa här för Lancianos del, men man har inget annat val man måste ju vinna matchen med flera mål. Sen att man är ett sämre lag i grunden kändes tydligt redan i första matchen vilket jag även påpekade i reken till den matchen som satt som en smäck.

Vi stryker viktige mittfältaren Vastola samt bäste målskytten Ferrari, dock har man näst bäste målskytte Di Francesco tillbaka här som saknades senast. Men ändå tunga avbräck de två förstnämnda.

——————————————————————————————————————————————————————–

Salernitana har varit bra på hemmaplan hela säsongen men inte fått så mycket med sig alla gånger. Nu kan man spela mer avslappnat än tidigare och kommer få möta ett lag som kommer lämna en hel del ytor bakåt vilket bara känns positivt för detta offensivt starka Salernitana. Fansen kommer bära fram dom till ännu en säsong i Serie B. Lanciano började nedrustningen i laget redan i Januari och nu känns det logiskt att man också troligen åker ur. Man är ett sämre lag och på bortaplan har man släppt in mycket mål denna säsong. Nu måste man dessutom chansa vilket är otroligt riskfyllt. Jag spelar Salernitana över 1.5 mål till oddset 1.909. Insatsen hamnar på medel. Avanti!

/ L’orso