Bottenlaget Salernitana tar emot topplaget Crotone på hemmaplan. Och vi har ett Salernitana som är i desperat behov av poäng och som brukar spela bra på hemmaplan med sina fans i ryggen. och man har haft några underhållande matcher på slutet, såväl hemma som borta. Man möter ett Crotone som är ett bra lag med fin offensiv och som gärna vill behålla sin direktplats till Serie A. Jag tycker det borde svänga en hel denna match mellan två lag som har sin styrka i offensiven.

  • Salernitana – Crotone
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.29 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 12.30

Salernitana kommer från en stortorsk borta mot Ternana med 4-0 och läget börjar bli allvarligt då man just nu ligger 7 poäng upp till säker mark med flera lag emellan. Så jag tror vi kommer få se ett hemmalag som vill åt de där 3 poängen här. Och på hemmaplan har man ju spelat som bäst denna säsong, eftersom bortaspelet är bedrövligt i stort sett. Framförallt så är det försvarsspelet som sett bedrövligt ut på sistone, men inte heller så konstigt då det är i offensiven styrkan finns som jag ser det. Men jag tror ändå att man ser att man har en liten chans här på hemmaplan och den lär man försöka ta. Dock möter man ju ett väldigt bra lag när serietvåan Crotone kommer på besök, som dessutom har full trupp att tillgå med en finfin offensiv. Kan se framför mig en match som svänger en hel del som det gjort lite för mycket för Salernitanas del i de senaste matcherna. Man har gått över 2.5 mål i 4 av de 5 senaste matcherna. Salernitana har även revansch att utkräva från stortorsken borta mot Crotone tidigare under säsongen med 4-0.

Vi stryker mittbacken Schiavi som är fortsatt långtidsskadad. i övrigt så är mittfältaren Ronaldo borta här, liksom backen Colombo vilket är ett avbräck. Sen stryker vi även anfallaren Gabionetta som är avstängd, men hans huvud verkar vara någon helt annanstans så tvivlar på att han hade gjort någon nytta. Istället får man tillbaka viktige Zito på mittfältet som jobbar hårt både defensivt och offensivt. Sen har man nu även anfallaren Tounkara i truppen, ny nu i januari, och han är intressant då han har en del kvalité, trots sin unga ålder.

Salernitana    Crotone

Crotone kommer från ett besviket resultat när man spela 1-1 hemma mot Pro Vercelli senast i en match man bara borde vunnit med 3,4-1. Man hade över 30 skott mot mål. Dessförinnan gjorde man en stark insats borta mot Bari, där man vände 2-1 till 2-3. Man är ett bra lag helt klart och offensiven är även lagets styrka. Och eftersom Pescara torskade under lördagen så har man nu en ypperligt möjlighet att i stort sett säkra en direktplats till Serie A ifall man vinner här. Då skulle det skilja 10 poäng vilket jag tycker känns hyfsat svårintaget för Pescaras del. Och det kan mycket väl bli en match som går i deras händer då man kommer möta ett taggat Salernitana som kommer gå för 3 poäng och spela offensivt. Och när man har gubbar som Budimir (12 mål) och Ricci (8 mål) med flera så kan det mycket väl bli så att man gör 1,2 mål här, till och med 3 om det går deras väg. Nä blir det en öppen match som jag tror så kommer det komma minst 2-3 klara chanser för båda lagen. Bara hoppas dom sätter minst 3 av dom. Crotone har gått över 2.5 mål i 3 av dom 5 senaste matcherna. Man har dessutom gjort mål i 9 raka bortamatcher.

I bortalaget så har vi inga skador eller avstängningar utan man kommer med ett fullt lag vilket är klart positivt.

—————————————————————————————————————————————————————

Salernitana på hemmaplan är ett hyfsat bra lag och i och med att man behöver vinna här så tror jag man kommer gå för det. Offensivt så är man bra ändå och när man dessutom har fansen bakom sig så kan det bli som i de två senaste matcherna där man gjort bra insatser mot Brescia (3-0) och Pescara (2-2). Crotone är dock ett bättre lag i grunden och har såklart mycket bättre självförtroende. Offensiven är även Crotones styrka och har svårt att se att man går härifrån mållösa mot ett desperat hemmalag. Vi lär få se matchen svänga en del. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 2.29. Insatsen är strax över medel. Avanti!!

/ L’orso