Jaha, då är det Julafton då och visst har vi hittat ett spel även idag. Det finner vi i matchen Salernitana-Cagliari där jag tycker vi får ett bra odds på bortalaget här. Alltid vanskligt att spela på bortalag i Serie B då hemmafördelen oftast är ganska tydlig. Här tycker jag dock att kvalitén är tydlig hos bortalaget. Sen är formen inte den bästa hos Salernitana, som även har några defensiva avbräck här. Vi hoppas Cagliari kan ge oss en trevlig julpeng på förmiddagen, obs tidig avsparkstid!

  • Salernitana – Cagliari
  • Spel: 2
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 13.00

Salernitana började ändå rätt okej som nykomling, men har allt eftersom sjunkit i tabellen och man ligger ganska långt ner. Man har studsat upp ibland via en vinst men oftast så gör man rätt slätstrukna insatser måste man ju säga. Som senast där man gjorde en dålig insats borta mot Modena, förlust med 2-0. Nu har man hemmaplan där man tagit alla sina segrar, som mot Ascoli senast på hemmaplan vilket inte var någon imponerande insats, trots att man vann med 2-0. Man bör ju veta att Ascoli saknade en hel del spelare ändå var det en hyfsad jämn match spelmässigt. man tycker ju att man borde köra över ett sargat Ascoli på hemmaplan men icke. Nu möter man topplaget Cagliari som har ett väldigt bra lag, även om man idag saknar två spelare. Men bredden är bra och tror man får det ganska tufft här ändå.

I hemmalaget så stryker vi backarna Raffaele Schiavi, Michele Franco och Alessandro Bernardini. Även mittfältaren Andrea Bovo saknas. Det är några tunga avbräck för Salernitana måste man ju säga. I backlinjen har man en hyfsat matchotränad Trevor Trevisan som nyligen kommit tillbaka från skada, så sätter ett frågetecken på hans form.

Salernitana    Cagliari

Cagliari fortsätter leverera på hemmaplan för att sen blanda och ge på bortaplan. Nu tycker jag dock att man borde ha en hyfsat bra chans att ta 3 poäng. För inte åker man till Salerno på självaste julafton för att ge bort poäng i onödan, när man i så fall kunde varit hemma och firat med respektive familjer. Sen tycker jag att man har ett mycket bättre lag och en bättre bredd än vad Salernitana har, ska ju sägs att förra säsong skiljde det 2 divisioner mellan dessa lag. Kan nog även bli en rätt passande matchbild ifall man skulle göra 0-1 tidigt, då man kan ligga på kontring där man är riktigt starka.

I bortalaget så stryker vi mittfältaren Joao Pedro och anfallaren Diego Farias som är avstängda. Två avbräck helt klart. Men man får dock tillbaka Davide Di Gennaro från just avstängning och som jag sagt tidigare så har man bra bredd i laget så startelvan kommer ändå bli en ganska slagkraftig sådan.

————————————————————————————————————————————————————

Salernitana har inte särskilt bra form just nu, där jag tycker man gjort en hel del dåliga insatser den senaste tiden, trots att man tagit poäng i några. Tur säger jag. Man saknar en del spelare, enbart defensiva. Vilket man hade behövt när man tar emot Cagliari, som i sin tur också spelare borta. Dock har man betydligt bättre bredd i laget och bättre kvalité. Jag tycker att detta borde vara en tacksam uppgift ändå, men såklart man är lite rädd att Salernitana höjer sig ett snäpp när stora Cagliari kommer på besök. Jag spelar Cagliari att vinna till oddset 2.05. Men insatsen får dock bli strax under medel. Kämpa Cagliari!

/ L’orso