Här har vi ett riktigt skönt derby direkt i premiäromgången av Serie B. Båda lagen har haft stora spelaromsättningar där jag tycker att offensiven i båda lagen ser bra ut och håller inte riktigt med spelbolagen om att underspelet ska vara så pass mycket favorit. För kollar man på lagens offensiv så är det flera otroligt skickliga spelare som absolut skulle kunna spela i Serie A och göra det helt ok. Kollar vi på defensiven så är det inte alls lika imponerande där t ex bortalaget Avellino i princip har helt ny backlinje gentemot förra säsongen.

  • Salernitana – Avellino
  • Spel: Över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Salernitana är nykomlingar i Serie B och har länge kämpat för att ta sig upp just hit, och dessutom högre. Men nu är man här och jag tror inte man kommer göra bort sig alls, snarare så tror jag att man kommer att göra det bra och säkert få en stabil mittenplacering om inte mer. För jag tycker att laget ser ganska bra ut och sitter bara offensiven så kan det absolut gå hela vägen till en kvalplats uppåt. För offensivt har man flera bra spelare på den här nivån som till exempel Massimo Coda från Parma, Denilson Gabionetta från Parma, Gennaro Troianello från Palermo med flera. Defensivt är jag inte lika imponerad även om det såklart finns bra spelare där också men ja så är det. Truppen man tagit ut till denna match ser dock lovande ut för överspelet och samtliga bra offensiva finns med.

Dock höll man nollan i cupmötet borta mot Serie A-laget Chievo när man vann med 0-1 för lite mer än 2 veckor sen, den vinsten måste gett laget den boost man behöver inför ett stundande Serie B-spel. Jag menar, det var absolut ingen lätt match för Salernitana att bara åka och vinna över ett lag som spelar många år på raken i Serie A. men det var å andra sidan en match där man säkert kom för att göra det svårt mot ett bättre lag. Nu är det helt andra förutsättningar när man spelar hemma mot en rival och en kokande publik.

Salernitana      Avellino

Avellino är ett lag som kvalade till Serie A förra säsongen men åkte ut mot Bologna som sedermera vann hela kvalet. Men man tog sig mångt och mycket till det där kvalet på grund av det fina försvarsspelet man hade med endast 42 insläppta på 42 spelade vilket är ganska bra. Dock var offensiven ganska skral då och allt hängde på Luigi Castaldo och Marcello Trotta i princip. Till den här säsongen är det lite förändringar och verkar som man kommer satsa mer offensivt än normalt. För in har nämligen anfallaren Francesco Tavano från Empoli kommit, som har väldigt mycket rutin och känns som en bra värvning för ett Serie B-lag. Sedan har man lånat in 2 kreativa yttrar från Napoli, vid namn Roberto Insigne och Gennaro Tutino, som jag tror kommer vara riktigt bra den här säsongen för talangen har funnits där länge i båda.

Men defensivt har man dock tappat flera stycken spelare vi snackar backarna Rodrigo Ely som gick till Milan och fick starta i premiären, sedan Luca Bittante som finns i Empoli nu och även Fabio Pisacane som ska vara med i återtåget till Serie A hos Cagliari. Det var spelare som hade 33, 27 respektive 42 starter förra säsongen av 42 möjliga. Så 3 av 4 spelare i backlinjen som spelade flest matcher finns inte med inför den här säsongen och sånt skojar man inte bort. Sen är det såklart att man ersatt dessa men man ska ju spela ett tag så man får den där kemin och så vidare. Sen tycker jag väl inte att man ersatt med lika bra spelare heller.

—————————————————————————————————————————————————————

Salernitana är visserligen nykomlingar i Serie B, men inte vilka nykomlingar som helst. Man har fått in bra spelare och offensiven ser spännande ut minst sagt med flertalet skickliga spelare med olika egenskaper dessutom. Och ett derby på hemmaplan i premiären, räkna med att man kommer vara extremt taggade. Avellino var ett stabilt försvarande lag förra säsongen men man har nu bytt ut 3 av 4 i backlinjen vilket aldrig är särskilt lovande i början, sen har man tagit in spännande offensiva förstärkningar som man extremt få utav förra säsongen. Jag tror inte man vill torska den här matchen så blir det kan absolut svänga en del när lagen ska spela in nya spelare osv. Jag spelar Över 2 mål till oddset 1.80, där vi får pengarna tillbaka vid endast 2 mål och vinst vid 3 eller fler. Insatsen är medel här. Avanti!

/ L’orso