Efter två raka bortamatcher där man spelade 0-0 i båda, så är det nu hemmamatch för Salernitana igen. Man möter ett Ascoli som tog en vinst senast hemma mot Ternana men nu är det bortamatch där man är bedrövliga med 5 raka förluster. Man har nu även bekymmer defensivt då man har tre avstängda spelare. Salernitana har ändå styrkan i offensiven och vi lär nog få se det här på hemmaplan.

  • Salernitana – Ascoli
  • Spel: Salernitana över 1.5 mål
  • Odds: 2.16 @ Unibet
  • Insats: 7,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Salernitana kommer från två raka 0-0-matcher borta mot Vicenza och borta mot Livorno nu senast. Visst inga mål framåt men ändå starkt att ta poäng i båda matcherna. Nu kommer det dock bli en helt annan match när man ska vara det spelförande laget i stor utsträckning. Då kommer också offensiven mer till sin rätt vilket jag tror vi får se i denna match. Sen att motståndarna har stora problem defensivt ser jag såklart som en stor fördel. Och jag tror att Salernitana på hemmaplan är såpass bra att man ska kunna dominera den här matchen och jag tror man själva ser detta som ett ypperligt tillfälle att inkassera 3 sköna poäng. Så skulle bli förvånad om man inte tog chansen och öste på framåt.

Inga nya skador utöver de långtidsskadade backarna Raffaele Schiavi, Michele Franco och Trevor Trevisan. Däremot får man tillbaka backen Riccardo Colombo som var avstängd senast. Så vi har ett ganska starkt Salernitana där samtliga i offensiven finns med i truppen.

 

Salernitana     Ascoli picchio

Ascoli tog visserligen en vinst senast hemma mot Ternana (1-0), men det var en ganska jämn match. Men det blir helt andra bullar nu när man ska möta Salernitana på bortaplan. För man är ett riktigt dåligt bortalag, 5 raka förluster och 15 insläppta är inget som imponerar. Man har ju mött lag som har en bra offensiv, vilket även Salernitana har så jag tror man kommer få extremt svårt här. Och ska vi vara ärliga så är man ganska beroende av att några erfarna herrar ska leverera, när inte dom gör det brukar man ha riktigt svårt att vinna matcher, även ta poäng.

Och nu saknar man tre ordinarie spelare på grund av avstängning. Det är ytterbacken Alberto Almici och sen grovjobbarna på mittfältet Bright Addae och Luigi Giorgi. Sedan tidigare är även förstemålvakten Ivan Lanni skadad sen några matcher tillbaka, och det är inte över där utan man saknar även backarna Luca Antonini och Michele Canini samt mittfältaren Gianluca Carpani och anfallaren Daniele Cacia. Så vi har alltså 6 tunga avbräck i defensiven i ett lag som Ascoli, det håller såklart inte i längden.

——————————————————————————————————————————————————–

Salernitana har inte öst in mål denna säsong men man har haft en del oflyt också ska sägas. Styrkan sitter ändå i offensiven där man har farliga spelare längst fram. Man har inga större avbräck och jag tror man kommer köra på för att ta 3 poäng här. Ascoli har flera tunga avbräck defensivt, och lägger man till det faktum att man har 5 raka förluster på bortaplan med 15 mål insläppta så ser det mörkt ut för Ascoli här. Som är väldigt beroende av att ett fåtal spelare ska leverera för att ens ha chans på poäng. Släpper man in ett tidigt mål kan det rinna iväg ordentligt. Jag spelar Salernitana över 1.5 mål till oddset 2.16. Insatsen är ganska hög. Framååååt Salernitana!

/ L’orso