Ny månad, och dagens spel hämtas från ryska ishockeyns högsta division, KHL. Salavat går som tåget i serien, och idag tar man emot bottenlaget Vityaz Chekhov på hemmaplan. Bra spel, häng med!

Match: Salavat Yulaev Ufa – Vityaz Chekhov
Tips: Alexander Radulov över 1,5 poäng
Odds: 1,85 @ Betsafe
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 2011-02-01 15:00

Motivering:

Toppen mot botten i dagens match från KHL. Salavat Yulaev har hämtat upp sig rejält efter en mindre svacka man hade efter julfirandet, och idag går man på som vanligt i ligan, som ett tåg! Man ställs i eftermiddag mot ett lag som är involverat i bottenstriden, och det är givetvis en rejäl klasskillnad mellan de bägge lagen, på pappret såväl som spelmässigt.

Salavat Yulaev befinner sig för närvarande på en andraplats i tabellen, och har på sina 50 spelade matcher gjort 197 mål, det ger ett snitt på 4 mål/match, vilket givetvis är extremt starkt. Kedjan som till stor del kan ges cred för denna prestation är förstakedjan, som består av följande namn: Alexander Radulov, Patrik Thoresen och Igor Grigorenko. Dessa herrar hittar varandra, såväl som nätet, med förbundna ögon, något som syns i poängligan i KHL. Alexander Radulov, rysk OS-spelare, har haft ledningen i poängligan sedan serien startade, och har hittills noterats för 70 poäng på 49 spelade matcher, vilket ger ett snitt på strax under 1,5 poäng/match. Thoresen ligger på andraplatsen bakom honom, på 57 poäng på samma antal matcher som Radulov. Dessa två är KHL’s i särklass hetaste radarpar.

Vityaz Chekhov ligger på en 21:a-placering, och har det inte allt för lätt. Man har på sina 50 spelade matcher släppt in 156 mål, vilket ger ett snitt på strax över 3 mål/match. Dessutom är man extremt bortasvaga, och här ska man naturligtvis inte ha något att hämta. Målvakterna i laget har samtliga dåliga noteringar statistiskt, då den bäste av dem har ett snitt på 2,86 insläppta/match. Idag lär det dock bli fler puckar i nätet, det är inte förvånande om Salavat löser ett överspel ensamma i den här matchen.

Alexander Radulov får mycket tid på isen, både vid lika manskap och framför allt numerärt överläge, som man brukar ha ett antal/match. Att han ska göra minst 2 poäng idag tycker jag är mycket troligt. Ska vi säga 1+2 av poängliga-ledaren?

God spellycka,
/Blixt