Äntligen rullar KHL igång, där fjolårets bägge finallag möts direkt i premiären. Jag har hittat ett spel som jag anser är riktigt bra, häng med!

Match: Salavat Yulaev Ufa – Atlant Mytishi
Tips: 1:a (-1,5)
Odds: 2,13 @ Betsafe
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2011-07-09 15:00

Analys:

Salavat Yulaev Ufa kämpar i år för att försvara segern i Gagarin Cup (slutspelet), och man inleder mot finalmotståndarna från i fjol. Man har tappat en viktig kugge i P. Thoresen, lagets tidigare skyttekung, till SKA St. Petersburg, dit även backarna Kalinin och Koltsov gått. Man har dock tagit in ett par intressanta namn, mest nämnvärt är Mirnov, som i fjol var poängbästa spelaren i Sibir Novosibirsk. Dessutom har man tagit in rutinerade Sushinsky från St. Petersburg, som kommer vara en stor tillgång i laget. Utöver dessa spelare så har även coach Bykov lämnat laget, något som inte riktigt går att spå positivt/negativt ur än, det återstår att se. Hemma i fjol var man en maktfaktor, och vill man så kan man köra över lag. Erik Ersberg i målet, som gjorde ett bra slutspel i fjol, har haft det lite tufft under försäsongen och inte imponerat, tror dock på ändring nu i seriespelet.

Atlant gjorde en kanonsäsong i fjol, men detta till stor del av två herrar: målvakten Barulin och superstjärnan Mozyakin. Den sistnämnde lämnade laget för spel i Magnitogorsk, och detta är definitivt nattsvart för Moskva-laget. Trots detta så har man värvat in namnkunniga spelare som Kovalev och Zherdev som har NHL-rutin, men dessa herrar har sett bleka ut under försäsongen, då laget spelat en slö ishockey och skapat väldigt få klara målchanser.

Jag anser att hemmalaget har stort övertag på förhand, och tror att de kommer att visa klass direkt. 2,13 är ett bra odds, spelbart ner till 2,00 enligt mig. Ska vi säga 4-1?

God spellycka,
/Blixt