Tredje mötet i slutspelsserien mellan de bägge lagen, och Salavat har hittills övertygat rejält efter två vinster. Baserar dagens spel på dagsform, statistik och klasskillnad, med andra ord talar väldigt mycket för mitt spel idag. Häng med!

Match: Sibir Novosibirsk – Salavat Yulaev Ufa
Tips: 2:a (-1)
Odds: 2,32 @ Betsafe
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2011-02-27 12:00

Motivering:

Salavat Yulaev har kopplat greppet rejält om den här serien, och har nu 2-0 i matcher, efter resultaten 5-2 och 3-1. Sibir Novosibirsk har alltid varit ett lag som man haft grymt enkelt mot, då de inbördes mötena genom åren står i siffrorna 17-2-1 i Salavats favör. När dessa lag har mötts med Sibir som hemmalag så har Salavat vunnit med minst två måls marginal 7/9 gånger, vilket statistiskt talar, tillsammans med formen de senaste matcherna, för att chanserna är goda att det upprepas idag igen.

Salavat har KHL’s bästa offensiv, det känner många till vid det här laget. Man gjorde i grundserien 210 mål på 54 matcher, vilket ger ett snitt på strax under 4 mål/match. Dessutom har man skärpt till defensiven rejält, och den lojhet man visade i grundserien är så gott som bortblåst. Hårt jobb i defensiven och effektivitet offensivt har gjort Salavat till en favorit i slutspelet efter det jag sett hittills! Man har vassa spelare som knappast bör nämnas vid namn, då jag tagit upp det 2 gånger den senaste veckan, men jag gör det ändå. Radulov (20+60 på 54 matcher), Thoresen (29+36 på 54 matcher), Grigorenko (26+14 på 44 matcher). Dessa herrar fortsätter producera i slutspelet, och bildar Europas bästa kedja.

Sibir Novosibirsk har, som sagt, förtvivlat svårt mot just Salavat, och det ser inte bättre ut idag. Att det bara slutade 3-1 sist kan man tacka sin målvakt för, som motade uppemot 30-talet puckar. Man drog på sig många utvisningar, kom inte till offensivt, och det var helt enkelt inte mycket som stämde.

Jag tror att Salavat kör på som man gjort i de första två mötena, och tycker chanserna är goda till en vinst med minst 2 puckars marginal. 2,32 är definitivt spelvärt.

God spellycka,
/Blixt