Dags för ett stormöte i Gagarin Cup, det ryska ishockey-slutspelet, där guldfavoriterna nu ställs mot Magnitogorsk. Jag har hittat ett odds som sticker ut och som bör testas, häng med!


Match: Salavat Yulaev Ufa – Metallurg Magnitogorsk
Tips: 1:a (-1,5)
Odds: 2,40 @ Bet365
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2011-03-24 15:00

Motivering:

Salavat har i slutspelet klivit fram som den gigant man har kapacitet att vara, något som inte riktigt visades i grundserien. Man slog enkelt ut regerande mästarna AK Bars Kazan i den tidigare omgången, och har därmed fått ett par dagars vila och chans att putsa på detaljerna i spelet. Det som skiljer sig från grundserien är att fler spelare klivit fram och presterat målmässigt, inte bara förstakedjan (Radulov, Grigorenko, Thoresen). Man har nu även nämnvärda spelare i bra form; Nilsson, Saprykin, Zinoviev, Kozlov, Svitov. Dessutom har man tätat till defensiven och slipat en del på det tidigare bedrövliga boxplay-spelet. I målet hittar vi en svensk som stått för ett par riktigt bra matcher, Erik Ersberg. Han har ett stort förtroende hos Bykov (coachen) och lär fortsätta med förstaspaden. Hemmaplan är man grymt svårslagna på, och det brukar ha en tendens att kunna rinna iväg.

Magnitogorsk tog sig något tursamt vidare efter att ha slagit ut Avangard Omsk, som för övrigt vann grundserien. Man var stundtals helt utspelade, och släppte bombardemang mot eget mål, vissa matcher uppemot 50 skott. Som alla vet så skapar skott mot mål i dessa siffror målchanser, chanser som stoppades av storspelande målvakten Gelashvili, som ligger på 93 % i räddningar över sina 13 matcher hittills i slutspelet. Offensiva namn som bör nämnas är Fedorov, Rolinek, Kontiola, Aaltonen och Lisin, som står för större delen av poängen framåt. Dock anser jag att dessa spelare skulle ha riktigt svårt att ta plats i motståndarnas linor.

Snittoddset hos bolagen här ligger strax över 2,10 på -1,5 för Salavat, då anser jag att det finns ett stort värde här i 2,40 som erbjuds hos Bet365. Insatsen ska dock hållas nere en aning.

God spellycka,
/Blixt