Tre UFC-galor på lika många dagar med över 30 matcher att se fram emot. En stor weekend i Las Vegas är på ingång och vi inleder med det som går av stapeln natten mot fredag i en av de mindre tillställningarna där en av de stora talangerna får chansen att visa upp sig i detta co-main event. Sage Northcutt går in som storfavorit när han ska drabba samman med Cody Pfister, och även om jag menar på att det här kanske inte blir fullt så lika behagligt som man kan tro så gillar jag den spelformen ändå till över dubbla insatsen – att jämföra med var den raka segern står.

  • Match: Sage Northcutt – Cody Pfister
  • Spel: Northcutt – rond 1
  • Odds: 2,30 @ Bet365
  • Units: 2/5
  • Spelstopp: 04.00 11/12

Om man utgår från Northcutts enorma potential, att han kan vara något av en ”world beater” redan nu (mot lägre rankat motstånd) och slår ihop det med att han är den allra största favoriten över hela den här helgen så är även den här spelformen gångbar. Står ”Super Sage”, med 5 av 6 professionella MMA-vinster i den inledande ronden, som segrare så gör han det via en tidigt etablerad offensiv och inte på kontroll.

Sage Northcutt är med sina 19 år en lysande talang men relativt erfaren i tävlingssammanhang och ser redan nu ut att vara en fantastisk atlet. I debuten blåstes motståndet av banan inom loppet av 57 sekunder och sedan dess har Firas Zahabi, mångårig tränare till Georges St-Pierre, hämtats in. Även om jag anser att det här ska vara ett tuffare test så känns även den här uppgiften överkomlig. Cody Pfister är i första hand en wrestler, och även om han är något mer testad på den här nivån, så sitter han inte inne på motståndets enorma ”hand speed” och explosivitet.


Underspelet (under 1,5 ronder) betalar 1,9 ggr, även det aningen märkligt med tanke på vilken enorm favorit vi har på förhand i den här bataljen. Sage Northcutt att stå som segrare inom loppet av 5 minuter (första ronden) testas med en insats under medel.

/Puyol