En hel del intressanta spel i segundan denna söndag där jag tänkte börja med att kika till Sabadell – Zaragoza. Hemmalaget parkerar som jumbo i ligan och söker desperat efter en trepoängare för att ta sig upp på säker mark. Det borde öppna upp den här matchen och därför tror jag på mål.

  • Match: Sabadell – Zaragoza
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.96 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Sabadell har haft en strulig säsong hittills och parkerar som sagt i botten av tabellen på 20 inspelade poäng. Med fem pinnar upp till säker mark måste laget börja vinna nu och även fast Zaragoza har fin form så är det inte alls någon omöjlighet. Sabadell har nyligen gjort förändringar på tränarposten och det vet vi alla att det kan ge en effekt. Sabadell har ändå plockat 15 av sina 20 poäng på hemmaplan och det är sällan man går mållösa härifrån. Kikar vi på de fem senaste hemmamatcherna så har fyra av dessa klivit över 2,5 mål. Endast mot bottenkollegan Recreativo (1-0) blev det målsnålt och det är ingen större skräll. Sabadell måste gå för tre poäng och det kan vara rena självmordet mot ett lag som Zaragoza. Gästerna har en del ruskigt kontringsskickliga spelare och det kan straffa sig.

Två riktigt tunga avbräck defensivt idag då mittfältare Hidalgo (17/2) samt mittback Olivas (23/2) är avstängda idag. Sedan tidigare finns även Longas, Tamudo och Forgas på skadelistan, vilket inte är några större avbräck.

Sabadell_200x200zaragoza_200x200

Zaragoza har knallform för dagen och har klättrat upp på en 6:e plats i tabellen vilket innebär playoff. Fyra raka vinster har laget i ryggen och det är vinster där man dessutom hållit nollan. Men jag tycker inte Zaragoza har något större försvarsspel och i senaste vinsten mot Osasuna, på en bedrövligt dålig gräsmatta, så hade man en del tur. Osasuna styrde stora delar av matchen och borde även haft en straff i slutskedet av matchen. Men kikar vi offensivt hos Zaragoza så är det ett mycket intressant lag med spelare som Pedro (15/5), Eldin (16/6) och inte minst Borja Baston (23/15). Det är en mycket farlig anfallstrio som kommer trivas om Sabadell bjuder på ytor idag.

Hos gästerna stryker vi Rubén (8/1), Jaime (8/5) och förstakeepern Whalley (19/0) som går skadade. Inte heller defensiva mittfältaren Insa kommer till spel då han är avstängd. Borja Baston drog sitt femte gula kort mot Osasuna senast men det blev upphävt av förbundet och han får därför spela.


Det brukar svänga rejält när Zaragoza spelar fotboll och idag möter man ett desperat Sabadell som kommer jaga tre poäng. Det borde öppna upp den här matchen och då tycker jag vi borde få se en del mål. Testar därför en högre insats på över 2,5 mål i matchen!

/e@sy