Vi beger oss här till Katalonien där Sabadell och Tenerife ska göra upp om tre viktiga poäng. Båda lagen jagar playoff och man är absolut inte intresserade av ett oavgjort resultat här. Jag tror att formkurvan avgör där ena laget har fyra raka förluster i ryggen.

  • Match: Sabadell – Tenerife
  • Spel: Sabadell
  • Odds: 2,40 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Sabadell har haft ett par tunga säsonger i segundan på slutet, där man varit ytterst nära att åka ur. Men den här säsongen har varit mer lyckosam och laget har helt klart häng på en playoff-plats just nu. Man placerar sig som 9:a och avståndet upp till Murcia är endast tre poäng. Formen är även den väldigt god och laget kommer in här med fyra förlustfria matcher i ryggen, uppdelat på två vinster och två oavgjorda resultat. Man har fått igång målproduktionen på allvar på slutet och har nätat åtta gånger på de fyra senaste matcherna. Vi ska även nämna att Sabadell är det bästa hemmalaget i segundan med raden 13-3-3 och målskillnaden 33-18. Man kommer in här med fem raka hemmavinster och det är inga dåliga lag som man plockat ner i dessa matcher. Senast hemmavinsten kom i derbyt mot Barcelona B där man kunde vinna med 2-1. Inga större bekymmer hos Sabadell som förväntas ställa upp med samma elva som senast mot Zaragoza (2-2).

Tenerife var uppe i högstaligan så sent som säsongen 09/10, men det blev en kort sejour i finrummet. Redan säsongen efteråt så åkte man ner i tredjeligan och man är faktiskt nykomlingar i segundan inför den här säsongen. Det har varit mycket upp och ner under säsongen och nu inför avslutningen så har Tenerife värsta tänkbara form. Man har fyra raka förluster på kontot inför dagens match och noterbart är att man inte lyckats göra ett endaste mål framåt på dessa matcher. Det har blivit 1-0 förluster mot Cordoba, Girona, Las Palmas och även Jaen, motstånd som inte direkt skrämmer får man lov att säga. Ayoze Perez är det som ska göra det framåt för Tenerife och han verkar helt tappat formen nu mot slutet. 16 mål har han gjort under säsongen men det var nu väldigt längesedan som målkungen fick jubla. Dessutom ryktas det om att Ayoze är klar för Newcastle inför nästa säsong, så frågan är om han är helt fokuserad på säsongsavslutningen med sitt Tenerife. Viktiga mittfältaren Cristo Martin ser ut att missa dagens match på grund av skada. I övrigt verkar det inte vara allt för stora bekymmer hos gästerna.


Med tanke på den grymma formkurva och det fina hemmaspel som Sabadell visat upp på slutet så ska man ses med bra chans här tycker jag. Man jagar playoff-spel och med vind i seglen ska man kunna vinna över ett väldigt formsvagt Tenerife. Hemmaseger blir mitt spel i matchen och insatsen blir medel.

/e@sy