Copa del Rey i afton med två matcher på menyn, där ena utspelar sig Nova Creu Alta mellan Sabadell och Sevilla. Det finns dåligt med försvarsspelare hos de båda lagen idag och det tycker jag öppnar för en del mål.

  • Match: Sabadell – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Sabadell har varit uppe i den spanska högstaligan och har 14 säsonger i La Liga på kontot. Men det var längesedan och man håller nu till i Segundan. Det har gått lite knackigt inledningsvis på säsongen där man placerar sig på en 16:e plats med 10 poäng på lika många omgångar. Jag har sett en del matcher med laget och det brukar oftast vara bra fart och många målchanser när laget spelar. Innan det här mötet sparkade man ut Murcia ur cupen med en 2-1 vinst på bortagräs. Men i det här skedet av turneringen så är det dubbelmöte som gäller och det är givetvis en nackdel för Sabadell. Det är möjligt att man kan skrälla i en match mot Sevilla, men över två möten ska man inte räcka till. Hur som helst så har man chansen att skrälla på hemmaplan och det gäller verkligen att få med sig ett bra resultat om man ska ha någon som helst chans. Det bäddar för ett offensivt hemmalag idag och givetvis kommer man även blotta sig bakåt då. Defensiven har inte sett bra ut inledningsvis på säsongen och man har även en hel del skadebekymmer på defensiva spelare. Det defensiva mittfältet är hårt drabbat då varken kapten Hidalgo eller Hervas kan spela idag. Hidalgo går skadad och Hervas spelar inte då han är utlånad från just Sevilla. Inte heller mittfältarna Ciércoles och Longás kommer till spel då dessa går skadade. Framåt så stryker vi den gamla räven Tamudo som även han har skadebekymmer.

Sabadell_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har en tuff match mot Villarreal i ryggen och det kan givetvis finnas en del trötta ben i truppen just nu. Men till skillnad från Sabadell så har man en trupp som kan bemästra att man roterar en hel del, åtminstone på de offensiva posterna. Defensivt tycker jag det ser tunt ut och i dagens match så saknar man ett koppel av defensiva spelare. Högerback Coke och defensiva kuggen Mbia är avstängda och kommer inte till spel här. Inte heller Iborra kommer till spel och det innebär ett offensivt balanserat mittfält med förmodligen Banega och Cristoforo. Vidare så stryker vi Trémoulinas, Carriço och Krychowiak som alla tre vilas inför helgens viktiga ligamatch mot Athletic på bortagräs. Tunga avbräck i defensiven och det är något som Sabadell skulle kunna utnyttja här. Offensivt finns det dock inte så mycket att klaga på hos Sevilla, man kommer med ett starkt lag där idag. Aspas, Reyes, Vidal och Munoz lär få chansen idag efter snålt med speltid i ligan, och det är inga dåliga herrar. Det är hård konkurrens i lagets offensiv och det lär till att man presterar när chansen ges. Det ska även nämnas att man förmodligen vilar Beto idag och istället ställer tredjekeepern Rico i målet.


Många defensiva spelare borta hos bägge lagen vilket borde bädda för en del mål. Sabadell lär nog dessutom spela väldigt offensivt då man säkerligen ser sin chans på hemmaplan i detta dubbelmöte. Minst tre mål i matchen testar vi en insats strax under medel på!

/e@sy