Även den spanska andraligan har sparkat igång den här helgen där det är match mellan Sabadell och Real Betis idag. Gästerna har minst sagt en kraftfull offensiv den här säsongen och jag tror man sätter dit ett par bollar idag.

  • Match: Sabadell – Betis
  • Spel: Betis över 1,5 mål
  • Odds: 2,50 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Sabadell hamnade i mitten av tabellen förra säsongen och jag tror på något liknade den här säsongen faktiskt. Försvarsspelet fungerade inte alls under fjolårssäsongen och efter jumbon Hercules så var man faktiskt det lag som släppte in flest mål i segundan. Kikar vi då på defensiven den här säsongen så har man inte lagt särskilt mycket krut på att stärka upp den. Man har tappat ett helt koppel av försvarsspelare utan att direkt värvat in några nya. Riau har hämtats från Cartagena, i övrigt har man inte värvat något nytt i backlinjen. Kikar vi på lagets försäsongen så har man faktiskt vunnit fyra av fyra matcher, dessutom har man gjort det utan insläppta mål. Men man har mött skitlag rakt igenom och absolut inget lag med Betis offensiv. Genrepet inför premiären vann man över Espanyol med 1-0, vilket kan tyckas starkt då Espanyol spelar i högstaligan. Men Espanyol hade ett b-betonat lag och dessutom så anser jag att Betis har en bra mycket bättre offensiv än Espanyol. Hemmaplan innebär förmodligen att vi får se ett offensivt Sabadell, vilket borde passa Betis som handen i handsken.

Real Betis åkte ur la liga med dunder och brak förra säsongen efter en mycket kaosartad säsong. Men man har siktet på att ta sig tillbaka direkt, vilket jag även tror man lyckas med. Defensiven är helt klart ett frågetecken kan jag tycka, men det finns inte ett lag i segundan som kan mäta sig med offensiven hos de grönvita. Det finns så otroligt många klasspelare i det här laget, som utan tvekan hade platsat i la liga hos ett mittenlag. Ruben Castro förlängde sitt kontrakt och även radarpartnern Molina blev kvar. Lägg därtill en vindsnabb Cedrick och en handfull jättetalanger så känns det som den här säsongen kan bli rolig. Försäsongen har varit upp och ner för Betis där man har lika många förluster som vinster ungefär. Men det ska sägas att man ställts mot betydligt tuffare motståndare än Sabadell, bland annat Stoke (0-2) och Fiorentina (1-2). Man har skrapat fram en hel del chanser på dessa lag och offensiven har sett riktigt vass ut. Nu är det lättare motstånd på andra sidan och då tror jag även att man trycker in två bollar.


Det ska bli intressant att se Betis i segundan med det här laget, för i mina ögon är offensiven den överlägset bästa i ligan. Tycker nästan det är fördel med bortagräs dessutom då kontringsspelet är något som man behärskar riktigt bra. Vi testar en mindre insats på minst två bortamål i den här matchen!

/e@sy