I och med stora regnmassor runt Barcelona förra helgen så bjuds vi på en match i spanska segundan idag. Det är Sabadell som gästas av serieledande Las Palmas hemma på Nova Creu Alta och det är ett pressat hemmalag som kommer till spel. Försvarsspelet har inte alls funkat på slutet och jag förväntar mig därför att vi får se en del mål här.

  • Match: Sabadell – Las Palmas
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Sabadell hade en katastrofal inledning på säsongen där man åkte på tre raka förluster och släppte in sammanlagt nio mål på dessa matcher. Det innebar en skärpning där laget plockade 10 poäng på de fem nästkommande matcherna, där man bland annat tvålade dit nykomlingen Albacete med hela 6-1 på hemmaplan. Men efter den streaken på fem matcher så har det varit riktigt illa och det usla försvarsspelet som man hade i början på säsongen har återkommit. Man åkte ut med dunder och brak ur Copa del Rey efter sammanlagt 2-11 mot Sevilla över ett dubbelmöte. Visst är Sevilla både ett och två nummer större, men siffrorna ska inte vara så stora. Kikar vi till ligaspelet så har man släppt in 10 mål på de fem senaste matcherna. Det ska även nämnas att man stött på riktigt dåligt motstånd i dessa matcher, så det är illavarslande när man nu ställs mot serieledarna. Framåt är Sabadell dock dugliga med 20 mål på 15 matcher, vilket till exempel är två fler än ligafyran Valladolid. Laget skulle må bra av en trepoängare och jag tror därför vi får se ett offensivt hemmalag idag. Man har även haft fina siffror på Nova Creu Alta på slutet med tre vinster och ett kryss på de fem senaste.
Inga större bekymmer hos hemmalaget som får tillbaka ett par spelare från skador här.

Sabadell_200x200las palmas_180x180

Las Palmas var snubblande nära att ta steget upp i La Liga förra säsongen, men fick ge sig i matchens sista sekund mot Cordoba. Men laget kommer få en ny chans till avancemang den här säsongen då man ser ruskigt starka ut för dagen. Man har kanske inte samma profiler i laget som förra säsongen, men jag skulle säga att bredden är mycket bättre i vissa lagdelar. Men den här matchen kommer väldigt olägligt för ölaget då man har ett mycket tufft spelschema framför sig. På lördag är det bortamatch mot Recreativo som gäller, sedan ska man infinna sig i Vigo under tisdagen för returmöte mot Celta i cupen. Det innebär att tränare Paco Herrera kommer rotera i dagens match, vilket jag tycker gynnar överspelet då bredden i det offensiva finns samtidigt som det defensiva ser lite tunnare ut. Las Palmas är det bästa hemmalaget i ligan där man är obesegrade med målskillnaden 15-3, men på resande fot ser det inte fullt lika stabilt ut. Man har plockat två segrar och ett kryss på de tre senaste matcherna förvisso, men det har varit lite stolpe in och man har släppt in fyra mål på dessa matcher. Man har alltså ett mänskligt försvarsspel på bortaplan samtidigt som man gör en del mål framåt, vilket bådar gott för överspelet.
Gästerna kommer rotera på målvaktsposten idag där Casto vilas. Vi stryker även anfallaren Benja som endast gjort ett inhopp under hela säsongen.


Sabadell ligger illa till och kommer gå hårt för en trepoängare här, vilket jag tror öppnar upp matchen. Man är trots allt starka hemma och kan säkerligen störa gästerna här. Men försvarsspelet man visat upp på slutet har inte varit bra och gästerna kan säkerligen utnyttja detta. Jag tror vi får se minst tre mål och testar en insats strax under medel på det.

/e@sy