Det här är utan tvekan det bästa spelet i Spanien denna helg enligt mig. Vi hämtar det från matchen mellan Sabadell – Hercules där ena laget har enorma avbräck!

  • Match: Sabadell – Hercules
  • Spel: Sabadell över 1,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Sabadell hade ingen lycka förra säsongen och var faktiskt på vippen att halka ur segundan. Men denna säsong har man inlett riktigt bra och placerar sig just nu på en femteplats med 4-2-2 på sina åtta spelade matcher. På hemmagräset är man obesegrade i år och har här fyra raka segrar om man räknar med Copa del Rey, som man spelade mot just Hercules faktiskt. I öppningsomgången passade man även på att kryssa mot Villarreal, ett resultat som måste ses som väldigt godkänt. Förutom matchen mot just Villarreal som slutade 0-0 så har man gått över 1,5 mål i de fyra senaste segermatcherna mot Almeria (2-0), Hercules (2-0), Xerez (3-0) och Guadalajara (2-1). Så offensiven är det inga större fel på när man beträder hemmagräset vill säga.

Anledningen till att jag spelar ett målspel på Sabadell här istället för raka ettan är att man har lite defensiva bekymmer till den här matchen. Pablo Ruiz, Abraham Paz, Jesús Olmo och Dani Tortolero tillhör alla kategorin backar och förväntas missa matchen mot Hercules. Olmo och Ruiz har varit borta ett tag och nu senast fick man alltså två skador till i Paz och Tortolero. Inte optimalt men tränare Luis Carreras är lugn då han anser sig ha en väldigt bred trupp. Håll ett extra öga på anfallare Anibal Zurdo som haft en väldigt bra inledning på säsongen med fem mål.

Anibal Zurdo - anfallare i Sabadell.

Hercules var som sagt i toppen av tabellen förra året och inledningen på denna säsong är knappast lika vacker. Man är nästjumbo och har 1-1-6 på sina åtta matcher man spelat. Formen är katastrofal då man har fyra förluster och ett kryss på sina fem senaste matcher. Nu senast var man ut i en galen match mot Real Madrid B där man till slut fick stryk med 2-4 efter att haft ledningen med 2-0. Men förlusten var inget att snacka om då man var det klart sämre laget i den matchen. 1-0 målet kom till efter en drömträff långt utifrån och 2-0 var en straff som man fick otroligt billigt. Sedan föll man ihop fullständigt och målvakt Ismael Falcon var inte direkt någon fantom i målet.

Till den här matchen har man frågetecken för hela 8 (!) spelare och kommer förmodligen ha hela bänken fylld med juniorer. Escassi (mittfält) är avstängd ett par matcher till och blir inte med här, avstängda är även Pena (back) och Merida (mittfält). Sedan har vi en del skador i truppen på Sarpong (forward), Bedia (back), Juanra (back) och Pere (back). Man har i nuläget klart med 12 spelare inför söndagens match, och då är det med två målvakter inräknat. Ett par spelare kan tillfriskna och finnas med i truppen men helt klart ser det ju inte speciellt ljust ut.


Så som Hercules såg ut senast mot ett så svagt motstånd som Real Madrid B så är detta ett givet spel. När man nu dessutom dras med otroliga skadebekymmer och avstängningar på främst mittfält och backar så tycker jag att det här spelet är guld. Bet365 betalar just nu 1,90 för raka ettan och 2,10 för Sabadell över 1,5 mål, med lite problem i Sabadells backlinje så är det självklart att man går för det senare alternativet!

Skynda fynda, kommer garanterat att sjunka!

/e@sy