Match två med start 16:15 är mötet mellan Ryssland – USA. Ett stjärnfyllt ryskt landslag tar emot ett mindre stjärnfyllt amerikanskt landslag. Trots att USA saknar sina största stjärnor har det levererats och segrarna har kommit. Nu möter nationen det svåraste motståndet i gruppen och har laget något att hämta mot den ryska björnen?

  • Match: Ryssland – USA
  • Liga: VM
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,77 @ Betsafe
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 4/5, 16:15

rysslandV.S usa

Ryssland har som förväntat vunnit alla sina matcher hittills under VM. Det har i och för sig bara gått två omgångar men den ryska björnen har visat att guldet ska till Ryssland.
I premiäromgången besegrades Norge med hela 6-2. Detta efter att ryssarna varit respektlösa och gjorde fyra mål under den första perioden och tog tillvara på alla lägen laget bjöds på av motståndarna.
I den andra matchen stod svårspelade Slovenien för motståndet. En match som Ryssland kontrollerade från nedsläpp till slutsignal och vann med 5-3.
Ryssland har gjort flest mål i sin VM-grupp och har full pott och leder därmed tabellen.

USA kommer inte alls med ett lika stjärnfyllt lag som Kanada eller som Ryssland. Men trots det avvärjdes finnarna utan problem i öppningsmatchen med hela 5-1. Ett resultat som rann iväg under slutperioden när det inför perioden stod 3-1 på tavlan.
Nu sist var det lilla Norge som stod för motståndet. Norge tog tidigt ledningen men det spelade ingen roll när USA kvitterade under samma period och tog över ledningen under mellanakten. Siffrorna borde ha blivit betydligt större för amerikanarna men en storspelande L. Haugen stod emot.
USA har också dom sex poäng av sex möjliga på två omgångar.

Två möten under förra säsongen.
Först i OS där USA vann seriefinalen med 3-2 efter straffar. Ryssland fick däremot sin revansch under VM och vann med tennissiffrorna 6-1.

Målfarliga Ryssland mot defensivt skickliga USA.
Seriefinal att vänta i grupp B. Båda lagen har full pott efter två omgångar och båda har inlett VM på ett imponerande men olika sätt. Ryssland kör full fart framåt och hoppas på att hålla igen bakåt. Laget har redan gjort elva mål och släppt in fem. Medan USA har varit något målsnålare på den offensiva biten och har bara mäktat med sju mål. Däremot har försvarsspelet imponerat och laget har bara släppt in ett mål i vardera match, totalt två insläppta mål.
Däremot blir det svårt att försöka leva på defensiven mot Ryssland. Ett ryskt landslag som kommer köra på som vanlig med en frejdig offensiv och Ryssland har ett klart bättre landslag under detta VM jämfört med USA. Ska USA kunna plocka med sig poäng gäller det att vara effektiva och våga anfalla. För Ryssland med sina stjärnor, Tarasenko, Malkin, Kovalchuk kommer gå för mål. Defensiven har slarvats i dom tidigare matcherna och lär så göra även i den här matchen. Ryssarna tycker det är mycket roligare att göra mål än att spela försvar.
Det bör USA kunna utnyttja och ge ryssarna en match i målkampen i alla fall.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 1,77 hos Betsafe.