I semifinal nummer två möts gruppettan Ryssland mot grupptvåan USA. Ett Ryssland som med otroligt små marginaler lyckades slå ut blåbärsnationen Danmark. Nu ställs laget mot ett betydligt tyngre och svårare motstånd när USA går för guld. Har ryssarna orken, styrkan och viljan att sätta emot amerikanarna?

  • MatchRyssland – USA
  • Liga: JVM
  • Speltips: USA -1,5 mål
  • Odds: 2,0 @ bet365
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 4/1, 19:00

ryssland V.S usa

Ryssland’s JVM var på väg att ta slut redan i kvartsfinalen mot Danmark. Ett danskt landslag som innan turneringen aldrig vunnit en match under ordinarie tid i ett JVM. Danskarna chockade Ryssland efter underläge 0-1 och vände till 2-1. Ryssland lyckades kvittera till 2-2 drygt tolv minuter in i slutperioden. Två minuter senare kom 3-2 för Danmark och det såg länge ut att räcka för avancemang. Med fyrtiosex sekunder kvar kom kvitteringen till 3-3 och Ryssland kunde därefter lyckas vinna i sudden death.
En match som ryssarna var det bättre laget i, men det spel Ryssland har visat upp under JVM är långt ifrån bländande.
Nu har Ryssland trots allt gått till semifinal, men vägen dit har varit tämligen enkel och laget har lyckats vinna utan att imponera. Elva poäng i gruppspelet och poängtappet kom mot Tjeckien. Segrarna har inte varit särskilt starka annars. 6-4 mot Finland, 2-1 mot Slovakien och 4-1 mot Vitryssland.

USA då? Deras resa mot semifinal har varit mer imponerande än ryssarnas. Enda förlusten i gruppspelet kom mot Sverige då L. Söderström överglänste USA’s offensiv och motade samtliga fyrtiosex skott. Annars har laget vunnit samtliga matcher. 
I gruppspelet besegrades Kanada 4-2, Schweiz 10-1 och Danmark med 4-1. En andra plats i gruppen betydde Tjeckien i kvartsfinal.
Där blev resan enkel och USA klädde av tjeckerna ordentligt och vann med hela 7-0 efter periodsiffrorna, 2-0, 3-0 och 2-0.

USA har en spelidé och en struktur.
Det har inte Ryssland och och det är många som ställer frågan att något måste hända med rysk ishockey. Det är alldeles för mycket jag’et före laget och inställningarna hos spelarna är högst ifrågasatt. Jämför vi då med USA där samtliga spelare vill bidra och samtliga spelare vill bli hjältar.
Ett USA som har gått igenom JVM med en stor styrka och kört över allt i sitt motstånd förutom Sverige. (som bör bli USA’s motståndare i finalen)
USA kläde av Tjeckien i kvartsfinalen, 7-0. Samma Tjeckien som motståndarna Ryssland bara lyckades besegra med 2-1 efter straffar i gruppspelet.
Ryssland kommer till spel med saknaden av spelidéer medan USA har det mesta och lite till. En förstakedja ledd av A. Matthews som öser in poäng, ett målvaktsspel som är bra och en defensiv som är minst lika bra.
Att USA inte ska lyckas vinna den här semifinalen känns på förhand omöjligt. Jag tror amerikanarna kommer göra allt för att sätta skräck mot framtida motståndare i finalen och då kommer Ryssland inte orka sätta emot.
USA bör kunna vinna matchen med tre, fyra puckar, den skillnaden är det mellan lag och spel.
Då passar jag på att plocka hcp-spelet USA -1,5 mål till 2,0 hos bet365.