Hockey-VM rullar vidare och det är nu match nummer tre för både Ryssland och Tyskland. Ingen större skräll att Ryssland är favoriter och man kommer säkert köra över sitt motstånd ikväll. Blir ett poängspel på VM’s absoluta storstjärna här till ett bra odds!

  • Match: Ryssland – Tyskland
  • Spel: Evgeni Malkin över 1,5 poäng
  • Odds: 2.10 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:15

Får börja med att svära lite över poängspelen i gårdagens match mellan Sverige – Danmark. När ”Zäta” gjorde 6-1 var båda spelen i hamn och allt var frid och fröjd. Men Zetterberg var aldrig på puckan ansåg han och ”pratade bort” sitt mål i periodpausen med domaren. Stort av Zetterberg men mindre roligt för oss som satt med över 1,5 poäng på ”Zäta”..

Idag har jag hittat ett annat poänglir på en av VM’s absolut hetaste stjärnor, Evgeni Malkin. Ryssen som till vardags lirar i Pittsburgh Penguins har en kanonsäsong bakom sig och har verkligen öst in poäng ”over there”. Skörden detta år slutade på 109 poäng (50+59) på 75 matcher, vilket givetvis är en kanonsiffra i världens bästa hockeyliga.

Malkin blir svårstoppad för Tyskland ikväll.

Malkin har även börjat leverera direkt i öppningen av hockey-VM och ligger för tillfället på en andraplats i poängligan, efter vår egna Loui Eriksson. I Rysslands första match mot Lettland (5-2) så noterades Malkin för 2+1 och i andra matchen mot Norge (4-2) blev det 0+2. Nu är Tyskland i ungefär samma klass som Lettland och Norge, så 4-5 ryska mål räknar jag med ikväll. Om detta sker så är jag nästan övertygad om att Malkin har gjort minst två poäng. Han har överlägset mest istid av forwards i Ryssland och spelar dessutom i powerplay.

2.10 som betsafe erbjuder tycker jag är ett bra odds och den spelas till en medelinsats.

/e@sy