Andra grundomgången i VM fortsätter under söndagen. En av huvudkandidaterna till guldet Ryssland fortsätter sin resa mot guldet och idag står Slovenien för motstånd. Ett Slovenien som har storstjärnan A. Kopitar i laget men trots det föll laget i den första matchen mot Vitryssland. Finns det någon motivation eller kvalité för att orka stå emot stjärnfyllda Ryssland?

  • MatchRyssland – Slovenien
  • Liga: VM
  • Speltips: Över 6,0 mål
  • Odds: 1,85 @ ComeOn
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 3/5, 12:15

rysslandV.S Slovenien

Ryssland inledde VM precis som nationen och spelarna ville. Det stjärnfyllda ryska landslaget körde över Norge med 6-2. Resultatet grundlades till stor del under den första perioden när Norge stod för en otroligt svag insats och bjöd på mängder av lägen. Det var ryssarna inte sena med att utnyttja och hade en 4-0 ledning efter den första perioden. Norge kröp lite närmare i inledningen av den andra perioden tack vare två snabba mål. Men spänningen varade en kort period innan två raka ryska mål kom och matchen blev avgjord. Den tredje perioden slutade mållöst och det var lite som att matchen bara spelades av.
Positivt för Ryssland var att mängder av spelare levererade. Detta trots att Malkin inte var med i matchen.

Slovenien inledde VM mot mot Vitryssland. En match som på förhand såg jämn och spännande ut. Precis så blev matchen också när Vitryssland tog ledningen och Slovenien kvitterade nästintill omgående. Vitryssland hann återta ledningen innan den första perioden var över och ställningen var 2-1.
I period två hann det bara gå dryga tre minuter innan Vitryssland utökade ledningen till 3-1. En ledning som stod sig perioden ut och det såg ut som att dom vitryska spelarna hade koll på läget.
Den tredje perioden blev en forcering från Sloveniens sida. Laget tryckte på och försökte och lyckades få in en reducering med knappa nio minuter kvar av matchen. Chansen till kvittering skulle komma när Vitryssland kostade på sig en utvisning med fyrtio sekunder kvar av matchen. Men istället kom 4-2 i tom målbur och Kopitar o/c fick inleda VM med en förlust.

Lagen möttes under OS 2014.
Då möttes lagen för första gången på tre år och det hela slutade med en 5-2 seger för Ryssland.

Ryssland får en tacksam inledning av VM?
Att Slovenien ska kunna ta poäng mot Ryssland ska nästintill vara omöjligt. I alla fall om vi tittar på truppen Ryssland har skickat kontra Sloveniens. Ryssarna har ett oerhört skickligt lag som har spelat mästerskap tillsammans flertalet gånger innan och är rejält samkörda.
Slovenien inledde VM med en förlust och förlusten där ser nog till att det inte kommer bli något mer spel i A-VM.
Ryssland sprängfyllda offensiv öste in mål mot Norge och hittade nätet sex gånger på fyrtio minuter. Då hann även laget slappna av något och släppa in två mål. Samtidigt som Slovenien lyckades göra två mål men även släppa in fyra.
Ryssland eller Kanada kommer sannolikt göra flest mål under VM och Ryssland kommer fortsätta att trumma på och tar laget en tidig 1-0 ledning som leder till att Slovenien måste öppna upp sig kommer det kunna rinna iväg rejält. Ryssland visade tydligt att laget kommer glömma bort sin defensiv så Slovenien kommer få antalet möjligheter till att göra mål.
Detta är en match Ryssland vinner nittionio gånger av hundra sett över trupperna och Ryssland kommer vilja trumma på och få göra massvis med mål. Men vi får inte glömma att Ryssland har inte VM’s bästa defensiv och Slovenien kommer försöka göra mål och lär sannolikt lyckas. Däremot lär ryssarna göra betydligt fler.
Det leder till att jag spelar över 6,0 mål till 1,85 hos ComeOn.