Kvällsmatcher i premiärdagen i hockey-VM. I en av dom två möter den andra guldfavoriten Ryssland – Norge. Ett Ryssland vars lag är riktigt starkt och det mesta på förhand talar för en final mellan Ryssland – Kanada. Däremot är ryssarna som alltid något svagare på backsidan och det är offensiven laget satsar på. Frågan är då om Norge kan utnyttja ryssarnas något sämre försvar och ställa till det något i premiärmatchen?

  • MatchRyssland – Norge
  • Liga: Ishockey-VM
  • Speltips: Norge över 1,5 mål
  • Odds: 2,47 @ Betsafe
  • Insats 1,5/5 units
  • Spelstopp: 1/5, 20:15

rysslandV.S Norge

Ryssland är tillsammans med Kanada favoriter till VM-titeln. Ryssarna kommer till VM som regerande världsmästare efter att ha vunnit VM 2014.
Det märks att Ryssland har skickat ett lag för att försvara VM. Offensiven är glödhett med spelare som J. Malkin, V. Tarasenko, A. Panarin och I. Kovalchuk för att nämna några. Målvaktssidan ser även den stark ut med den trogne S. Bobrovsky som tilltänkt första målvakt. Försvarsspelet är väl det som ser svagast ut hos ryssarna. Laget har inga riktiga spetsbackar och alla backar utom en kommer från KHL.

Ryssland spelade två matcher inför VM mot Sverige. Det resulterade i två raka nederlag för att förlora med 5-4 i den första matchen och i match två med 3-2 efter förlängning.

Norge då? Det finns bra lirare i den norska truppen också. Nationen går allt framåt till att bli en starkare nation men vägen kvar är lång. På målvaktssidan finns det däremot styrkor med Lars Haugen och Lars Volden i spetsen. Även backsidan har några bra namn som Ole-Kristian Tollefsen, M. Trygg och J. Holös. På forwardssidan finns det poängsprutor. Som stjärnan Patrick Thoresen, Mats Rosseli Olsen och Morten Ask.

Norge blandade inför VM genom att först förlora den första matchen mot Vitryssland med hela 5-1 för att därefter vinna matchen efter med 3-2.

Ryssland satsar stenhårt på offensiven?
Ryssland kommer gå på för att vinna rejält i premiären. Laget kommer satsa på offensiven och inte tvekar på att gå till attack. Försvars och målvaktsspelet är något Norge kommer få träna på ikväll men fungerar det och laget kan komma till kontringar finns möjligheterna för att ge Ryssland en match.
Däremot ser det långsökt ut. Ryssland har en alldeles för bra trupp för att ge Norge en chans. Dock ser jag möjligheten att Norge kan lösa två puckar på ryssarna. Det på grund av att Ryssland är välkända för att lämna defensiven något åt sidan. Det visades i för matcherna mot Sverige där försvarsspelet inte alls var bra och sen är Rysslands backuppsättning inte VM’s bästa.
Kan Norge utnyttja omställningarna laget kommer få och är effektiva löser laget minst två mål.
Oddset på Norge över 1,5 mål är alldeles för högt för att undvika om man ser till hur ryssarnas försvarsspel ser ut emellanåt.
Mitt spel blir Norge över 1,5 mål till 2,47.