VM spelas vidare och poängen börjar bli allt viktigare. För Danmarks del är poäng ett måste framöver om det inte ska bli nedflyttning till B-VM. Det är inget drömscenario laget står inför heller. Storförlust under gårdagen mot Vitryssland och möter nu ett revanschlystet Ryssland som föll tungt mot USA. Hur ska detta sluta?

  • MatchRyssland – Danmark
  • Liga: VM
  • Speltips: Över 6,0 mål
  • Odds: 1,72 @ Unibet
  • Insats 3,5/5 units
  • Spelstopp: 6/5, 16:15

rysslandV.S Danmark

Ryssland åkte på en tung förlust senast mot USA med 2-4. En match där den stora skillnaden var effektiviteten. Matchen var relativ passiv och innehöll mer kamp än skönspel. Ryssland hade stora problem att få till avslut mot mål och fick bara iväg sjutton skott på hela matchen.
Annars har Ryssland varit strålande i offensiven under VM.  Tre matcher och tretton gjorda mål. Det ger ett snitt på 4,33 mål per match. Det är flest gjorda mål av samtliga lag i grupp B. Däremot har inte defensiven överglänst och ryssarna har släppt in nio mål på dessa tre matcher.

Danmark går mot ett riktigt tungt VM. Hittills har det bara blivit en poäng och den kom i premiärmatchen mot Slovakien när laget föll med 4-3 efter straffar. Därefter har det blivit tunga förluster för danskarna. Totalt utspelade i match två mot Finland och förlust 0-3. Nu sist hade Danmark 1-0 efter den första perioden men sen var det slut på det roliga. En svag andra period och Vitryssland vände på matchen totalt och vann till slut med hela 5-1.
Med ett poäng ligger Danmark på en sjätte plats i grupp B. Laget har en målskillnad på 4-12. Det ger ett snitt på 5,33 mål per match.

Viktiga poäng som ligger i potten.
Ryssland måste vinna i hopp om att USA kommer förlora någon av sina återstående matcher så laget kan ta förstaplatsen. Medan Danmark måste ta poäng för att slippa bli alltför indragna i striden om att åka ur A-VM.
Däremot har inte det danska spelet imponerat nämnvärt efter match ett. Försvarsspelet har väckt en del frågetecken, speciellt från gårdagen då insatsen var mindre smickrande. Då passar det verkligen inte på att få möta grupp B’s målfarligaste lag Ryssland. Ett lag som har en mäktig offensiv med sina storstjärnor. Inte blev det bättre för danskarna över Ryssland förlust sist mot USA.
Danmark’s chans och hopp är att Ryssland’s försvarsspel är svagt och svajigt. För Ryssland kommer dra upp tempot och försöka utnyttja att danskarna spelade match igår.
Mitt spel blir över 6,0 mål till 1,72 hos Unibet.