Division 2 Norra Götaland har precis sparkat igång och vi får se ett derby i den sjätte omgången mellan Rynninge och Örebro SyrianskaRynninge öppnade säsongen riktigt bra genom att segra på bortaplan, för att sedan gå utan vinst i fyra raka matcher medan Örebro har växt och blivit allt bättre och den senaste segern var övertygande. I mina ögon har vi en klar vinnare och jag tror att Örebro tar hem detta. Häng med!

  • Match: Rynninge IK – Örebro Syrianska
  • Spel: Örebro Syrianska rak vinst
  • Odds: 2,05 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Örebro Syrianska så kan man säga att den senaste segern var klart övertygande och ett 3-0 resultat mot Skoftebyns var riktigt bra. Man blixtrar till emellanåt och ens högsta nivå är god för denna serie. Martin Alp nätade då två gånger om och visar prov på kvalité i anfallet, vilket han ska göra efter ett förflutet i BK Forward (div 1). Får man igång skyttet, som senast då man varit fram och tillbaka i säsongsinledningen, så ska man vara med uppe i toppen. Rynninge är ett defensivt starkt bygge vilket man också kan se i statistiken och fortsätter man på samma spår som senast lär det räcka med en eller två baljor för seger. Det är dessutom derby och spelarna kommer säkerligen vara taggade, jag väljer att ta ställning för det bättre laget och spikar!

Över till Rynninge som visat upp en stark defensiv men desto sämre offensiv. Målskillnaden talar för sig och ett facit på 4 gjorda mål samt 6 insläppta på fem matcher är inte något man ofta får se i division två där det oftast blir mycket mål. Senast åkte man på en snöplig förlust mot Grebbestad efter att ha släppt in mål i den 86e minuten och 1-0 var ett faktum. Man är ett lag som inte gillar att föra matcher och har inget emot att slå från underläge. Idag är det dock derby och att inte ens ha ett snitt på 1 mål per match, tror inte jag räcker, mot ett starkt Örebro Syrianska. Laget är i behov av poäng men det får man vänta med till ett enklare motstånd. Avslag!

Så vad blir mitt lir? Örebro Syrianska är det bättre laget, framförallt offensivt, vilket jag tror kommer avgöra idag. Oddset är klart spelvärt och över två gånger får mig att slänga iväg en slant. Insatsen får ligga på medel!