Jag fortsätter att plocka objekt ifrån Svenska Cupen vars andra omgång bjuder på en hel del intressanta fajter. I detta möte som har sin spelplats uppe i Örebro är bortalaget med all rätt storfavorit. Har dock fått upp ögonen för ett över/underspel där oddset är högt och känns spelvärt.

  • Match: Rynninge – Elfsborg 
  • Spel: Under 2,5 mål 
  • Odds: 2,70 @ Unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 8/3, 14:00

Division 2-laget Rynninge IK stod för en imponerande insats när man i somras besegrade lokalkonkurrenten Örebro SK, och därmed kvalificerade sig för detta gruppspel. I lördags spelade man sin första match vilket var mot Öster – även där bjöd man på bra motstånd och fick med sig ett oavgjort resultat (1-1). Inga sensationer vad gäller Örebrolagets val av sätt att spela fotboll. Det är ett klassiskt 4-4-2-lag som senast visade att man har stora kunskaper i det defensiva positionsspelet.

Att man måste fortsätta på samma tema för att få med sig ett bra resultat är en självklarhet. Än tuffare motstånd väntar under lördagen än vad man ställdes mot sist. Ett stort bollinnehav är att vänta för Elfsborg vilket hemmalaget har räknat med och är förberedda på. Det kommer att vara ett Rynninge som parkerar lagdelarna väldigt lågt ner på egen planhalva. Man kommer jobba efter att hålla 0-0-resultatet så långt in i matchen som det är möjligt, för att när det finns möjligheter sticka upp och såra bortalagets försvar.

elfsborg

I den första gruppspelsomgången lyckades Elfsborg besegra Östersund med 3-0. Därmed satte man sig i en bra position för att ta sig vidare till kvartsfinal. Eftersom Boråslaget missade att placera sig inom Europa League-platserna är man i stort behov av en titel i Svenska Cupen. Det skall inte vara några problem att avancera vidare ifrån gruppen, och därefter handlar det mycket om lottning. Tror dock att man har goda möjlighet att dra hem titeln.

Det är en tydlig skillnad på Elfsborg för 2-3 år sedan i jämförelse med dagens upplaga. Det har sakta men säkert skett en förändring i spelsättet. Man har börjat att lägga mer fokus på defensiven och mindre på det passningsspel som man en gång var bäst i Sverige på. Istället för att kombinera upp motståndarna på små ytor den sista tredjedelen, får vi se fler omställningsanfall där man utnyttjar att försvararna ännu inte funnit sina positioner. Tror att man i lördagens match kan komma att få svårt att hitta igenom Rynninges lagdelar tillräckligt många gånger för att den här linan ska spräckas. Troligen håller man nollan eftersom hemmalagets fokus kommer till väldigt stor del hamna på försvarsspelet, och att Elfsborg på egenhand levererar tre mål känns högst osäkert.

                                                                                                                                                

Elfsborg är inte längre lika trygga i momenten att lösa upp motståndarna på den sista tredjedelen. Framförallt när vi är såhär tidigt inpå säsongen brukar det vara ännu svårare att få diverse kombinationer att stämma. För Rynninge är det här troligen säsongens roligaste tillställning. Det råder ingen tvekan om att man kommer vara extremt vaksamma och inte bjuda gästerna på någonting. Tycker att 2,70under 2,5 mål är ett odds som lockar. I första omgången var det få matcher som passerade linan och tror vi får se samma tema här.

/Mikel