Urviktig match i kampen om andraplatsen i gruppen. Båda lagen måste gå för seger då inget av lagen har råd att förlora matchen. Förlorar Rumänien tappar man med största sannolikhet andraplatsen och om Turkiet förlorar är man borta ur striden om andraplatsen. Jag tror starkt på ett spel här!

Rumänien – Turkiet
Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 2.05 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 20.00

I den här gruppen kommer Holland vinna överlägset medan slaget om andraplatsen är stenhård då Rumänien har 13 poäng, Ungern har 11 poäng och Turkiet har 10 poäng då det återstår 3 matcher att spela. Rumänien har Andorra och Estland kvar att möta vilket bör innebära 6 enkla poäng vilket gör att Turkiet måste vinna här för att ens ha chans att kommer på andraplats.

Rumänien har gjort det bra i gruppspelet så här långt och dem är i mina ögon värda att knipa andraplatsen. I fredags mötte man Ungern i en livsviktig match på sin hemmaplan och Rumänien spelade riktigt bra och fartfylld fotboll och vann tämligen enkelt med 3-0 till slut. Vinner man även den här matchen så är man nästintill klara för andra platsen då man som sagt har Andorra och Estland kvar att möta. Skulle man däremot förlora här så finns risken att Ungern går om dem vilket inte är bra så visst kommer Rumänien göra allt för att vinna den här matchen också. Man har hemmafansen i ryggen, man har formen, man har farten och man har en riktigt bra laganda i truppen som kommer ta Rumänien långt i den här matchen. Jag tror man inleder med full fart återigen, mot Ungern tog det 2 minuter innan man gjorde mål, hur lång tid tar det här?

Turkiet har inte imponerat i gruppspelet trots det spelarmaterial man har att tillgå. Det fick förbundet att se rött och man valde att sparka tränaren och tillsätta Galatasarays tränare, Fatih Terim, istället och han fick en smakstart på sitt nya jobb när laget körde över svaga Andorra med 5-0. Nu möter man tuffare motstånd och laget måste vinna för att inte missa VM-slutspelet! Han är riktigt bra på att driva på sina spelare och får han igång Turkarna blir dem ruskigt giftiga. Ikväll kommer första riktiga provet för laget och i mina ögon är man verkligen inte ofarliga! Man har två giftiga målskyttar i Yilmaz och Bulut som båda fick göra mål mot Andorra senast. Nu är det tuffare emot men båda spelarna är vana vid att möta backar av högre klass så det oroar mig inte märkvärt. Turkarna måste framåt, de måste vinna och då måste man göra mål. Det kommer givetvis öppna upp bakåt och jag tror det antingen blir en målrik jämn match eller så klappar Turkarna igenom totalt och Rumänien kan vinna med ett par bollar likt man gjorde mot Ungern. Överspelet är klart spelvärt i mina ögon!

Turkey
Får Turkiet anledning att fira ikväll, eller blir det en bitter kväll?

Rumänien kommer till spel med samma lag som körde över Ungern i fredags men någon enstaka förändring kan förekomma i startelvan.
Turkiet ser återigen ut att få klara sig utan Selcuk Inan men det mesta talar för att han kommer finnas med på bänken. Utöver honom har man frågetecken för vänsteryttern Arda Turan och högerbacken Gokhan Gönul. Även viktige anfallaren Burak Yilmaz har dragits med lite skadekänningar men det mesta talar för att han spelar den här viktiga matchen trots känningarna.

Kort summering:
Rumänien är i riktigt fin form för dagen och målskyttet i laget har verkligen tagit fart igen. Man gjorde 3 mål på Ungern i fredags och nu ställs man mot ett Turkiet som måste framåt så räkna med ett par mål ikväll också då Turkarnas backlinje inte imponerar direktTurkiet kan vara lite pånyttfödda under nye tränaren och det var viktigt för laget att båda lagets anfallare fick göra mål i fredags och höja formen något inför den här livsviktiga matchen. Det är vinna eller försvinna för laget som kommer vara offensiva ikväll! Jag tror på en match med mycket chanser, svängigt spel och med största sannolikhet många mål! Över 2 gånger pengarna för överspelet här är riktigt bra i mina ögon!