Real Betis har rest till ett kylslaget Ryssland för att ta sig an Rubin Kazan på torsdagskvällen i Europa League. Man lämnar flertalet spelare hemma och jag tror därför man kommer få det väldigt tufft här.

  • Match: Rubin Kazan – Real Betis
  • Spel: Rubin Kazan
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Rubin Kazan har uppehåll i ligaspelet just nu där man placerar sig på en 11:e plats efter 19 spelade omgångar. Ingen smickrande placering direkt men vi får komma ihåg att ryssarna sålt av en del stjärnspelare den här säsongen, däribland anfallaren Rondon som man släppte till Zenit. Med uppehåll i ligaspelet kan man fokusera på Europa League till 100% och man fick även med sig ett bra resultat till den här returen, då första mötet slutade 1-1 på spansk mark. Eftersom man fick en utvisning i minut 28 på anfallare Prudnikov så är man nog mer än nöjda med hur den matchen slutade. Nu är det lite andra förutsättningar där det till att börja med kommer vara kylslaget när matchen kickar igång, något som spanjorerna inte kommer trivas i. Dessutom så spelas matchen på konstgräs och det är ytterligare en sak som pekar åt ryssarnas fördel. Rubin har visat ett stabilt försvarsspel hela säsongen och håller man bara tätt bakåt ska man ha goda chanser till vinst här, för Betis försvarsspel är allt annat än stabilt i dagsläget. Hemmalaget förväntas ställa upp som i första mötet med undantag för Prudnikov som är avstängd.

betisrubinkazan

Real Betis har haft en skitsäsong så här långt och är hopplöst sist i la liga med endast 14 inspelade poäng. Med 13 omgångar kvar att spela måste man börja plocka poäng och i ärlighetens namn så tror jag att man ger upp Europa League nu. Man hade ett gyllene tillfälle att glida ifrån med ett par mål i första mötet och då hade man även kunnat åka till Ryssland och gå vidare på en förlust. Men nu strulade man till det i vanlig ordning och även fast man fick en felaktigt dömd straff emot sig så spelar man uruselt just nu. Tränare Calderon har nog inga större förhoppningar på den här matchen då han väljer att lämna en hel del spelare hemma i Spanien. Verdú, Molina, Chuli, Nosa, Nacho, Paulao,  Matilla, Chica Juan Carlos och Vadillo reser inte med till Ryssland och istället väljer man att fylla på truppen med en del spelare från b-laget. Det ska även roteras en del i startelvan sägs det där jag har svårt att se en sådan som Ruben Castro spela 90 min. Den enda som känns given i startelvan är Perquis som är avstängd i helgens ligamatch mot Villarreal.


Spanjorerna borde få det väldigt svårt på konstgräset i Ryssland och med tanke på den trupp man reser med så verkar man se detta som en skolutflykt mer än en jätteviktig fotbollsmatch. Man har nog fokus på helgens ligamatch och därför kör jag en insats strax under medel på den raka ettan.

Testar även 0,5/10 units på hemmalaget att vinna utan insläppt mål – 2,75 hos bet365

/e@sy