Vi beger oss till Ryssland idag där Levante ska försvara Spaniens färger som sista kvarvarande lag i Europa League. Men man ska göra det utan två viktiga offensiva spelare, så jag tror man får det svårt idag.

  • Match: Rubin Kazan – Levante
  • Spel: Hemmalaget vinner och håller nollan
  • Odds: 3,00 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Rubin Kazan måste vinna under ordinarie tid ikväll om man inte ska krångla sig vidare genom förlängning, detta eftersom första mötet i Spanien slutade 0-0. Första mötet var ingen höjdarmatch men det var ryssarna som var närmast seger då man träffade virket två gånger i slutskedet av matchen. Annars hade man bra koll på Levante tycker jag och släppte inte alls till många chanser. Man ska även komma ihåg att det här laget endast släppte till ett mål på två matcher mot förra årets mästare Atlético Madrid, ett lag som har en offensiv som inte kan jämföras med Levante. Nu har man förvisso två backar avstängda i den här matchen, men Levante har ett skadeskjutet anfall så jag är inte allt för oroad.

Mittback Navas och högerback Ansaldi är alltså avstängda här efter röda kort.

Levante har en tuff tid framför sig och jag tror inte bara man kommer åka ur EL ikväll, utan även i ligan kommer man halka ner några placeringar. Man har inte alls sett särskilt bra ut på slutet och framförallt målskyttet har hackat rejält, ser vi fem matcher tillbaka så har man blivit nollade i tre av dessa. Saken lär knappast bli bättre då Obafemi Martins köpt sig fri från sitt kontrakt och lämnar genast klubben. 7 mål på 18 ligamatcher samt 2 mål på 3 EL-matcher talar för sig tycker jag, han var en stark bidragande orsak till att Levante sänkte Olympiakos i förra omgången. Saknas gör även offensiva mittfältaren Míchel som gjort en hel del mål i år men framförallt är Levantes bästa framspelare. Två väldigt tunga avbräck offensivt! Kvar har vi Robert Acquafresca som varit utlånad runt halva Italien senaste åren och knappast lär vara fullpumpad av självförtroende.

Förutom Martins och Míchel har inte bortalaget några större avbräck.


Ryska ligan drog igång igen förra helgen och då ställdes Rubin Kazan mot EL-kollegan Zenit, en match som man vann med 1-0 på hemmagräset. Jag tror vi kan få se något liknande resultat idag och precis som då så tror jag att Rondon (bilden) kan bli matchvinnare. Blir ingen större insats på detta utan håller mig under medel.

/e@sy