Europa League i veckan då Atlético ska åka till Ryssland för att försöka vända ett 0-2 underläge från första mötet. Ena laget väljer att vila ett helt koppel av startspelare här vilket gör spelet ganska självklart. Ett odds som kommer sjunka fram till onsdag tror jag, så jag hugger direkt!

  • Match: Rubin Kazan – Atlético
  • Spel: Rubin Kazan
  • Odds: 3,20 @ William Hill
  • Insats: 4,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Rubin Kazan överraskade rejält i förra omgången då man lyckades vinna på Vicente Calderon med 2-0, detta mot ett Atlético som varit urstarka på hemmagräset i år. Nu kanske inte den vinsten var särskilt rättvis då Atlético hade det mesta i matchen och brände ett par riktigt fina chanser. Men ryssarna fick en man utvisad strax före halvtid och med tanke på det tycker jag man stod upp riktigt bra. 2-0 målet gjordes i öppen bur efter att Atlético tryckt upp målvakten på en offensiv hörna i slutsekunderna, ett mål som innebär att Rubin Kazan har ett ruskigt fint utgångsläge mot de regerande mästarna här. Det är ett lag som har en del kvalité detta och framförallt Rondon (bilden) uppe på topp är jag väldigt förtjust i sedan tiden i Malaga, en otroligt rivig forward som springer ifrån det mesta.

Gamlingen Sharonov kommer inte till spel här efter sitt röda kort senast. I övrigt har jag inte hittat någon skadeinfo men jag är övertygad om att hemmalaget inte vilar några spelare då man inte är mitt uppe i någon säsong som Atlético är.

Atlético hade alltså 21 (!) raka hemmavinster innan förlusten senast, något som är väldigt imponerande av laget ifrån Madrid. Nu var det mest ett olycksfall i arbetet senast än att laget spelade dåligt, men den här steken vänder man inte på hur som helst i ett kylslaget Ryssland. Hade siffrorna stannat vid 0-1 från första mötet är jag övertygad om att Simeone rest med det starkaste laget för att vända på det här mötet, men nu verkar han inte vara villig att offra vad som helst för ett avancemang. Atlético har matchats tufft denna säsong och har dessutom returmöte i Copa del Rey (semifinal) nästa vecka mot Sevilla.

Simeone väljer att lämna en hel del spelare kvar hemma i Madrid och dessa är Juanfran, Godín, Filipe Luis, Gabi, Tiago, Koke och Arda Turan. Givetvis rejäla avbräck då det är 75% av den ordinarie backlinjen som saknas, även Gabi och Turan är givna startspelare samt till en viss del Koke som fått mycket speltid i år. Som lök på laxen så är även Diego Costa avstängd vilket är ännu ett tungt avbräck.


Jag har sett ett gäng matcher med Atlético denna säsong när man väljer att vila sina startspelare på det här sättet. Bland annat i förlustmatcherna mot Academica (0-2) och Plzen (0-1) på bortagräs i EL gruppspelet. Nu stöter man på lite hårdare motstånd i ett kylslaget Ryssland och då kan jag inte motstå det fina oddset på den raka ettan. Spelas med en insats kring medel.

/e@sy