Stannar kvar på nattens UFC-gala där jag väljer att koncentrera mig på en av de två tungviktsmatcherna på huvudkortet. Den populäre och karismatiske Roy Nelson går sin andra match på kort tid där han tar sig an Stipe Miocic.  Här har jag hittat ett rejält överodds som testas därefter.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Roy Nelson – Stipe Miocic
  • Spel: Nelson via KO, TKO eller DQ
  • Odds: 2,30 @ Betsafe
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16/6 03.00

Roy Nelson (19 vinster, 7 förluster) har verkligen en hel del ”momentum” bakom sig och går nu in för sin sista match på kontraktet, något jag räknar kallt med att ledningen kommer vilja förlänga efter den här kampen. En striker i grunden, dock med hög kompetens inom fler områden än så, som nu har 3 segrar i följd i bagaget.

Stipe Miocic (9 vinster, 1 förlust) gör nu sin första match sedan slutet av fjolåret där han inkasserade sin allra första förlust under sin professionella karriär mot Stefan Struve. Brottaren/boxaren med kroatisk påbrå går nu upp mot ännu en svårbemästrad motståndare att jämföra med vilka han har stött på tidigare, där hans 3 segrar i den här organisationen har kommit till mot motstånd som kombinerar ett record på 5-10.

Roy Nelson vs Cheick Kongo

MMA: The Ultimate Fighter Finale-Carwin vs Nelson

Till en början var det tänkt att Miocic skulle ta sig an en annan motståndare, något som sedan ändrades när ett par matcher på huvudkortet ströks och man behövde stärka upp det hela med ett bra namn. Nelsons inhopp på kort varsel behöver inte ses som någon nackdel i och med att han gick match så sent som för 3 veckor sedan med ett träningsläger bakom sig. Det här är Nelsons 5:e match sedan februari 2012 så han är hyfsat varm i kläderna, där han inte har stött på någon större belastning för den delen heller. Och låt inte det rejäla skägget och den matglada figuren lura er, det här är en fighter som kan hålla en jämn nivå i 3 ronder – misstänker dock att det inte kommer behöva gå så långt.

Roy Nelsons 3 senaste matcher har varat i 5 minuter och 52 sekunder och utgången har varit densamma – ”Big Country” har slagit ut och knockat sina motståndare till mattan på ett hänsynslöst sätt. Han besitter en rejäl dos av knockout power i sin högerhand. Imponerande nog så saknade han dessa slagserier för något år sedan där man kunde hitta hans främsta styrkor inom övriga områden. I mitt tycke är inte Nelson tillräckligt vass för det absoluta toppskiktet med bl.a. Velasquez, Dos Santos och Verdum (har förlorat mot de två sistnämnda) men mot det undre skiktet har det visat sig att han är numret större, där jag är något förvånad över att hans favoritskap inte är större här.

Stipe Miocic har nu en ännu tuffare utmaning än planerat framför sig, men för hans egen del finns potentialen där även om jag har svårt att se honom slå sig in bland topp-10. Tillskillnad från sin motståndare är åldern mer rätt (30 år kontra 37) där han även har fördelen av en längre räckvidd. Tror dock inte att han kommer dra någon större nytta av det nu när jag misstänker att han kommer tvingas röra sig bakåt under större delen av matchtiden för att söka sig bort från den tunga högern – något ett antal motståndare inte har klarat av.

Roy Nelson har avslutat sin motståndare i 17 av sina 19 segrar, 12 via knockout/teknisk knockout.


Betsafe är ute och cyklar på vinstmetoden, där exempelvis Bet365, Ladbrokes och Unibet står mellan 1,50 till 1,65 på samma spel. 2,30 står väldigt högt och testas med en medelinsats, Roy Nelson (fighter 1) att vinna via knockout, teknisk knockout eller diskvalificering.

/Puyol