UFC är tillbaka efter ett uppehåll på drygt 3 veckor och nästan 4 år senare är man tillbaka i Abu Dhabi, och även om två titelmatcher inte står på spel den här gången så har vi ändå ett intressant main event framför oss. Ett tungvikts- och veteranmöte mellan Roy Nelson och Antonio Rodrigo Nogueira ska göra upp i en mindre fight night-tillställning där jag gillar favoritens möjligheter. Notera tiden för spelstoppet i och med att man, för ovanlighetens skull, drar igång galan under fredagkvällen.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Roy Nelson – Antonio Rodrigo Nogueira
  • Spel: Nelson
  • Odds: 1,75 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 20.00 11/4

Roy Nelson har sedan förra sommaren förluster mot både Daniel Cormier och Stipe Miocic. Det får ses som tydliga tecken på att han inte riktigt kan hävda sig mot viktklassens absoluta toppskikt, men han är alltjämt ett väldigt slipat kort mot mer begränsat motstånd. Innan dessa negativa resultat hade han gått en total matchtid på 5 minuter och 52 sekunder där 3 kombattanter slogs ut och knockades i den första ronden med en högerslägga som har visat sig vara ett hänsynslöst effektivt vapen. ”Big Country” har i första hand haft enorma svårigheter med rörliga, kvicka och atletiska motståndare i kombination med att de kan vara väldigt tekniska på fötterna – egenskaper ”Big Nog” inte besitter eller delar med exempelvis Cormier/Miocic.

Roy-Nelson-vs-Rodrigo-Nogueira-Workouts-478x2701

Storebror Noguiera har passerat sin ”prime” och matchats något sparsamt sedan han bröt armen för drygt 2,5 år sedan. Han är alltjämt en meriterad jiu jitsu-spelare och briljant på mattan samtidigt som hans boxning är teknisk och kanske något underskattad. Men jag har svårt att se honom ta det här till marken och utveckla en grappling-match och än mer troligt att han inte kan etablera ett övertag stående. Det som främst talar emot brassen är att han inte direkt har blivit snabbare med åren där han är väldigt orörlig och långsam, vilket ökar motståndets möjligheter till att fånga in honom med högern.


Båda herrarna fyller 38 den kommande sommaren där det här får ses som den sista chansen för de båda kombattanterna att hitta tillbaka till viktklassens toppskikt, något jag anser att Roy Nelson ska ha bättre möjligheter till. Anser att hans slagstyrka ska leda vägen och sätta ”Minotauro” på defensiven tidigt, vilket kan vara tillräckligt över 5 ronder i den stekande Abu Dhabi-värmen – en bidragande orsak till att jag håller insatsen nere.

Även vinstmetoden (Nelson via knockout/teknisk knockout) var av intresse inledningsvis till 2 ggr insatsen, väljer dock att endast gå på utgången av segrare. Roy Nelson testas som vinnare med en insats under medel.

/Puyol