Ross County ligger fyra i serien och tar här emot serieledarna Celtic. Blir matchen jämn eller vinner Celtic utan problem? Jag har saken klar för mig och lirar ett mycket spelvärt spel här!

Ross County – Celtic
Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 2.00 @ Ladbrokes
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Ross County är som sagt med uppe i toppen och kämpar även om man inte har en chans att nå Celtic som leder serien. Man har dock 1 poäng upp till Inverness på tredjeplatsen som innebär spel i Europa League och det skulle betyda oerhört mycket för Ross County som givetvis gör allt för att nå den platsen. Man har en ruskigt fin form för dagen då man har 10 raka matcher utan förlust nu. Senaste förlusten kom mot just Celtic på bortaplan där man förlorade med hela 4-0. Värt att nämna är att 7 av dessa 10 matcherna har slutat med seger så formen får anses som mycket god och det som talar främst för mitt spel är att man bara gått mållösa från 1 match av dessa 10. Man har visserligen hållit nollan i 5 raka matcher nu men mot Celtic klara man knappast spika igen bakåt!

Ross County trivs dessutom riktigt, riktigt bra på sin hemmaplan där man är svåra att slå då man har 5-7-2 som resultatrad och 16-11 i målskillnad. Nu möter man seriens bästa lag och då lär samtliga spelare höja sig flera nivåer, precis som hemmapubliken kommer göra för att bära fram sitt lag. Celtic har haft problem i de senaste matcherna på bortaplan och nu har man dessutom en Champions league i benen så det mesta talar för att Ross County kan störa Celtic här och säkerligen få in eller flera bollar!

Celtic spelade i veckan en Champions League match borta mot Juventus som man förlorade. Nu när den sagan är slut kan man lägga full fokus på ligaspelet och den inhemska cupen då Celtic givetvis vill vinna dubbeln hemma i Skottland. Man dominerar i ligaspelet och leder serien med 16 poäng före serietvåan. På lagets 4 senaste bortamatcher har man 1 seger, 1 oavgjord och 2 förluster. Nu ställs man mot ett av seriens starkare lag och då kan man säkerligen få problem igen. Något som talar väldigt mycket för mitt spel är att Celtic släppt in mål i 7 raka bortamatcher nu om man bara ser till de lagen som spelare i högstaligan i Skottland plus Champions League. En annan sak som talar för mitt spel är att Celtic gjort mål i 22 av lagets 23 bortamatcher den här säsongen!!

 


Celtics bäste målgörare Gary Hooper är riktigt sugen
på att få igång målproduktionen igen…

Ross County får klara sig utan kaptenen Richard Brittain som är avstängd här. Lägg därtill att lagets förstemålvakt Mark Brown fortfarande är skadad och missar matchen här.
Celtic har en lång skadelista, som vanligt, och de som saknas är Scott Brown, Emilio Izaguirre, Mikael Lustig, Adam Matthews, Georgios Samaras och Victor Wanyama. En positiv nyhet för laget är att unge anfallaren Tony Watt är skadefri igen och kan spela här.