Spelstopp 13.00! Ross County kämpar för en Europa League plats och nu ställs man mot seriens bästa lag, Celtic, som redan är klara seriesegrare och har därmed ingenting att spela för. Man har avviserat att man kommer vila flera spelare här och jag tvekar inte på att lira ett av lagen!

Ross County – Celtic
Spel: Ross County (Draw no Bet)
Odds: 3.50 @ Nordicbet
Insats: 3/10
Spelstopp: 13.00

Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 1.85 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 13.00

Det återstår 3 omgångar av ligan och Ross County ligger femma i serien men man har bara 2 poäng upp till Europa League platserna vilket man givetvis kommer göra allt för att nå. Men då krävs det nästan seger i den här matchen för att man inte har råd att tappa mark mot övriga lag. Man hade 3 raka förluster mot tufft motstånd för ett par veckor sedan men nu har man spelat upp sig igen och näst senast blev det 2-2 borta mot toppkollegan St Johnstone efter att man hämtat upp underläge 2 gånger om. I Senaste matchen besegrade man en annan toppkollega i Dundee Utd med 1-0 på sin hemmaplan så formen pekar uppåt igen för laget som kommer vara ruskigt taggade inför den här drabbningen!  Laget har en tendens att spela bättre mot bättre motstånd och i den här matchen måste man nästan vinna för att inte gå miste om Europa League platserna.

Celtic är redan klara mästare i Skottland och nu siktar man mer eller mindre bara på att vinna cupfinalen i slutet av Maj. Man vilar spelare i nästintill varje match för att alla ska få chansen att visa upp sig och resultaten är därefter. På lagets 5 senaste matcher har man 2 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust där samtliga poängtapp kommit på bortaplan. Man är uppe i 5 raka bortamatcher utan seger i ligaspelet och nu ställs man återigen mot tufft motstånd. Senast förlorade man mot tvåan i serien, Motherwell, med 3-1 på bortaplan. Jag tror Celtic återigen kommer få det jobbigt, framförallt med tanke på att man ställer upp med ett reservbetonat lag och möter ett heltaggat hemmalag.


Celtic vilar förstemålvakten Fraser Forster här!

Ross County kommer till spel med samma startelva som senast. Man saknar fortsatt försvararen Branislav Micic och målvakten Mark Brown.
Celtic får klara sig utan skadade mittfältarna Scott Brown (15/3) och James Forrest (14/2) plus försvararen Adam Matthews (22/2) som alla är skadade. Lägg därtill att man avviserat att man kommer vila förstemålvakten Fraser Forster (32/0), ordinarie försvararna Emilio Izaguirre (29/0) och Charlie Mulgrew (29/4) plus att lagets bäste målskytt Gary Hooper (30/19) och tredje bästa målskytt Georgios Samaras (23/7). Som ni förstår så är det ett reservbetonat Celtic som kommer till spel där framförallt lagets defensiv kommer vara väldigt oprövade på den här nivån! Tillbaka i truppen igen är lagets näst bäste målskytt Kris Commons (25/10) och duktige mittfältaren Joe Ledley (22/6). 

Ross County har varit inblandade i matcher där båda lagen gör mål i 4 av sina 6 senaste matcher. Celtic är inte mycket sämre då man varit inblandade i matcher där båda lagen gör mål i 6 av lagets 7 senaste matcher och på bortaplan är man uppe i 8 raka matcher där båda lagen har gjort mål vilket talar för mitt spel här!

Kort summering:
Ross County har massvis med motivation inför den här matchen då man dels möter seriens bästa lag vilket brukar innebära att laget höjer sig ett par nivåer. Nu har man dessutom en Europa League plats att spela om vilket lär göra att man ruskigt motiverade till att vinna den här matchen. När lagen möttes för ett par veckor sedan på Ross Countys hemmaplan så vände Ross County ett 0-2 underläge till seger med 3-2 efter mål på tilläggstid. Till den här matchen vilar Celtic flertalet tongivande spelare vilket bäddar för en skräll plus att det bör kunna ramla in ett par mål åt båda hållen. Jag tycker 3.50 på Ross County är klart spelvärt i den här matchen!