Champions League-kval och ett helnordiskt möte direkt. Ett hemmastarkt Rosenborg tar emot Svenska mästarna Norrköping och jag tror det kan bli en rätt rolig match detta. Rosenborg är rejält hemmastarka och man brukar ösa på framåt vilket man kan se i den norska Tippeligaen. Norrköping har tappat viktiga spelare och är inte samma lag som tidigare, men man har ett inarbetat spel och tror ändå kan man stå upp hyfsat hör och kan kontra in en balja. Tror mer på en öppen match än stängd.

  • Rosenborg – Norrköping
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.77 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.15

Rosenborg har ett ganska bra lag just nu och ska äntligen få kvala till Champions League igen. Det tror inte jag man låter passera utan att spela om det. Man ligger 1a i Norska Tippeligaen där man framförallt på hemmaplan är helt outstanding. Eller vad sägs som 8 vinster på 8 matcher och 22-5 i målskillnad. Så ni förstår ju vad Norrköping har att göra med här. Här kommer man såklart gå för att få med sig ett bra resultat till returen. Och känner jag Rosenborg rätt så brukar man inte nja sig med 1-0 utan man brukar köra på vilket jag tror man kan göra här mot ett sämre lag som Norrköping. I övrigt så har jag inge vidare bra koll på Rosenborg mer än att jag sett dom i Europa League en del och dom har varit väldigt offensiva där. Man kommer göra minst 2 mål här, finns nog stor chans till 3 mpl. Men att man håller nollan känns inte helt säkert heller.

Vad jag läst så saknar man sin förstemålvakt André Hansen vilket är et avbräck, annars har man inge större spelare borta. Så det lär vara en stark elva, speciellt offensivt.

rosenborg_200x200      norrköping

Norrköping har en tuff uppgift framför sig när man ställs mot ett starkt Rosenborg. framförallt tror jag man kan få problem här på Lerkendals gräsmatta, då man ju spelar bättre på konstgräs själva. Det ska dock sägas att jag tror faktiskt man kan göra ett mål här. För visst har Janne lämnat klubben, men spelet sitter ändå i väggarna och jag tror att en som Nymans kulle kunna utnyttjas bra på omställningar i denna match, eller en kvick Bärkroth. Och att underskatta Norrköping bör man ju helst inte göra. Dom har överraskat alla hela tiden. Dom fortsätter dessutom gå starkt i Allsvenskan och vinster efter uppehållet i helgen gav ändå bra självförtroende in till denna match.

I Östgötalaget så saknar man fortsatt förstemålvakten David Mitov Nilsson och ytterbacken/mittfältaren Nikola Tkalcic. Sedan har man under sommaren sålt mittfältaren Arnor Traustasson och Emir Kujovic så det är inte vilka avbräck som helst vi snackar om här. Men tycker den förmodade elvan ändå ser relativt bra ut och det är spelare som vet vad dom ska göra.

—————————————————————————————————————————————————————-

Rosenborg är riktigt hemmastarka och här vill man ha med sig ett bra resultat till returen. och jag tror man kommer köra på framåt direkt, som man brukar göra på hemmaplan. Tycker även man är det bättre laget. Men kanske att man underskattar Norrköping en aning. Norrköping må vara underlägsna sett till spelarna. Men man har ett inarbetat spel som inte går ur en bara för Janne lämnat. Alla vet vad dom ska göra och jag tror man kan utnyttja de chanser som kommer komma mot ett offensivt Rosenborg. Ska vi säga 3-1?  Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.77. Insatsen är strax under medel. Jobbbba!

/ L’orso