Spännande match när Rosenborg tar emot Lillestrom i Tippeligaen i Norge. Rosenborg har inte levt upp till förväntningarna samtidigt som Lillestrom har överraskat många med sitt fina spel. Spelet känns givet i denna match och spelas direkt.

Match: Rosenborg BK – Lillestrom
Spel: Båda lagen att göra mål
Odds: 1.60 @ Betsafe
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 9/6 19:00

Rosenborg åkte på en chockförlust i cupen veckan som gick mot Ranheim, Rosenborg släppte totalt in fyra mål och det hela var över för denna gång. I ligan har man nu haft ett uppehåll och inte spelat match sedan 24 maj, då spelade man borta mot Stromgodset och matchen slutade 1-1. 1-2-2 på dom fem senaste i ligan där enda vinsten kommit borta. Hemma denna säsong har man spelat 2-1-2 med 10/9 i mål och i tabellen återfinns man på en 7:e plats. Tveksamma till spel i denna match är Christian Gamboa och Alexander Lund Hansen där målvakten Hansen är ett riktigt avbräck om han inte kommer till spel. Helt borta är Diskerud som spelar i VM.

rosenborg_200x200lillestrom_200x200

Lillestrom har också spelat i cupen men gjorde betydligt bättre ifrån sig än motståndarna i denna match. Lillestrom vann sin match med 4-1 mot Konsgsvinger och den fina formen forsätter att hålla i sig. I senaste ligamatchen vann man med fina 5-1 hemma mot Stabaek i slutet på maj och Lillestrom har nu 3-1-1 på dom fem senaste där vinsterna kommit både borta och hemma. På bortaplan denna säsong har man 2-2-1 med 7/6 i mål och i tabellen ligger man på en 5:e plats en poäng tillgodo ner till Rosenborg. Den enda som saknas i laget är Erik Mjelde och man kan i övrigt mönstra ett starkt lag.

Rosenborg har inte riktigt fått det att stämma så här långt och man lever helt enkelt inte upp till förväntningarna som finns på laget. Man kan betydligt bättre än man spelat hittills och en vändning är ett måste inom det snaraste om man inte ska tappa mer mark. Lillestrom har å andra sidan fått till det riktigt bra och man har hittat formen och fått spelet att stämma över en längre tid. Enskilda spelare har fått laget att lyfta sig ett flertalet gånger och man är inte alls borträknade i denna match trots bortaplan. Rosenborg har klart ett övertag genom hemmaplan och man har också ett litet övertag sett till historiken mellan dessa lag. Båda lagen kan också göra mål och ett oavgjort resultat skulle inte förvåna mig alls, dock är jag övertygad om att båda lagen kommer att göra mål i denna match vilket också blir spelet.