Ett UFC-lir avklarat i speltipsmenyn samt två Premier League-matcher på gång denna lördag, där jag väljer att baka in båda delarna i den här texten som täcker av söndagen. Den snåla dubbeln gick vägen förra helgen och jag ger det ett nytt försök nu med fokus på det som komma skall i nattens main event i Anaheim samt matchen i de norra delarna av England. Spelar två lågoddsare.

  • Sport: Kampsport/Fotboll
  • Liga: UFC/Premier League
  • Match: Ronda Rousey – Liz Carmouche & Newcastle – Southampton
  • Spel: Avslut i rond 1 + Southampton över 0,5 mål
  • Odds: 1,77 (1,30 x 1,36) @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 24/2 06.00 & 24/2 14.30

Notera de olika tiderna för spelstoppet då det ena objektet drar igång tidig söndagmorgon medan den andra startar på eftermiddagen. Inleder med en fight från nattens UFC-gala (UFC 157) och det historiska mötet mellan Ronda Rousey (6-0) och Liz Carmouche (8-2). Det här är den absolut första fighten i UFC mellan två kvinnliga deltagare där den förstnämnde damen har med sig bältet från en annan organisation.

Ronda Rousey har fått stort utrymme i massmedia och får även ses som den mest lysande stjärnan i sporten (på damsidan) förtillfället. Hon har ett OS-brons i judo, en gren hon har haft enorma framgångar med sedan övergången, på meritlistan innan hon började satsa på MMA på heltid. Liz Carmouche står i hennes väg i den första titelfighten hos UFC och det är inte direkt samma dragplåster kring henne. Kan ha en liten fördel stående, men är i överlag minst ett nummer mindre.

Rousey kommer in till denna historiska titelmatch som en extremt stor favorit där de olika spelbolagen ligger på 1,10 som högst. Man ska även ha i åtanke att motståndet inte är det absolut vassaste man har lyckats kontraktera vilket jag tror kan visa sig och det ganska fort. Inget större värde i vinnarspelet eller vinstmetoden, men oddset på matchtiden är något mer acceptabel och går att använda i en dubbel.

9 matcher varav 6 som proffs. Ronda Rousey är inte bara obesegrad, hon har avslutat samtliga sina fighter via submission (armbar) och inte nog med det – ingen motståndare har överlevt mer än en rond mot henne. Faktum är att 8 av 9 motståndare har avslutats redan inom fightens absolut första minut där de har fastnat för samma grepp, vilket är helt otroligt. Det som gör det än mer otroligt är att nästintill samtliga av hennes motståndare har känt till detta drag, men trots det inte lyckats förhindra henne från att få igenom sitt drag. På så sätt ser jag inte heller kvällens motståndare som något speciellt eller utöver det vanliga, där risken till att vi får se ett nytt, snabbt avslut finns där.

Oddset på favoriten att vinna i matchens första rond (5 minuter) är nästan identiskt med rondspelet utan att gå på segraren, och då tar jag hellre det alternativet om nu motståndaren skulle få för sig att hitta lotteri-träffen. Kvällens main event att avslutas i rond 1 (distansmarknad, ”fight duration”) spelas som mitt första objekt i den här dubbeln.

Avslutar med en fotbollsmatch från engelska Premier League där Newcastle tar emot Southampton.

Newcastle har återhämtat sig efter den svaga inledningen och det genom att värva sig uppåt med några spännande och skickliga inslag från den franska ligan. I ligaspelet har de 3 senaste prestationerna varit positiva, om än något ojämna från halvlek till halvlek. Southampton har också återhämtat sig, och det efter att managern Nigel Adkins fick kicken vilket kom som en chock för supportrarna. Så här långt har dock den nye Mauricio Pochettino sett sitt lag prestera väl och poängskörden hade med något mer flyt varit större. I överlag har man dock varit stabilt länge, att jämföra med den katastrofala starten, och fortsätter man på den inslagna vägen så kommer man hålla sig kvar i Premier League.

Southamptons anfallsspel har sett riktigt bra ut på slutet där man har gjort 6 mål i de 3 senaste ligamatcherna efter att bl.a. ha mött Manchester-lagen United och City, som bekant parkerar etta och tvåa i tabellen. Man spelar sig fram till målchanser på ett effektivt sätt och jag tror att man kan hålla det uppe även idag.

Jag hävdar att Newcastle är på väg att vända uppåt i tabellen, men det här kommer bli ett tufft test för de svartvit-randiga. Man har matchats hårt med spel i Europa League och truppen är inte den bredaste då man har några skador i nuläget. Målvakten Tim Krul är högst osäker pga skada, detsamma gäller Chieck Tioté samt Davide Santon på defensiva positioner. Även Yohan Cabaye är ett frågetecken. Southampton har varken några skador eller avstängningar i laget.

Newcastle har endast lyckats hålla nollan intakt i 4 av 26 ligamatcher under pågående säsong. Man har även släppt in minst 2 mål i sina 3 senaste hemmamatcher (Europa League inte inräknad). Southampton har gjort mål i 11 av 13 bortamatcher. Om man ser till lagen på den undre halvan av tabellen så är ”Saints” (tillsammans med Fulham) de som har gjort flest mål. Man kan nog öka på målskörden ytterligare här.


I första hand vill jag lyfta fram det första (UFC) objektet, där målspelet får ses som ett dugligt komplement till denna lågoddsdubbel. Ladbrokes är i nuläget marknadshögst. Väljer att spela på avslut i den första ronden i mötet mellan Rousey-Carmouche samt att Southampton gör minst ett mål uppe i Newcastle. Dubbeln ger 1,77 och spelas med en medelinsats.

/Puyol