En lyckad gala senast i en mindre tillställning och vi hoppas på något liknande här när UFC slår på riktigt stort med sin i särklass största föreställning utanför Nordamerika. Australien och Melbourne står som slagfält när damerna står i fokus med två titelmatcher. Mästarinnan Ronda Rousey ska ta sig an ytterligare en obesegrad utmanare i Holly Holm som, i mitt tycke, kan sticka ut en aning med sina kvaliteter. Samtidigt så vill jag inte överge ett vinnande koncept när det alltjämt betalar relativt högt.

  • Match: Ronda Rousey – Holly Holm
  • Spel: Fight avslutas mellan 00:00 – 00:59 i rond 1
  • Odds: 4,50 @ Unibet
  • Units: 2/5
  • Spelstopp: 06.00 15/11

Utan att dra ut på det den här gången, Ronda Rousey är vansinnigt dominant och man kan på ett ungefär likställa det med att hon är en haj som har havet för sig själv. Så här skrev jag inför hennes möte med Alexis Davis – hon knockades efter 16 sekunder. Så här skrev jag inför hennes möte med Cat Zingano – hon klappade ur efter 14 sekunder. Så här skrev jag inför hennes senaste match mot Bethe Correia – hon blev stekt inom loppet av 34 sekunder. Hennes boxning börjar bli mer skarp, hennes clinch game är briljant och framförallt, hennes egenskaper som judoka (där hon har olympiska meriter) med ett enormt vinnande vapen i armlåset är sensationella och omöjliga att försvara sig mot – vad det verkar.

Holly Holm har gått 9-0 och är obesegrad – det ska dock nämnas att både Zingano och Correia satt inne på exakt samma siffror inför deras möten med Rousey. Det som gör den här utmanaren unik är hennes stora tävlingserfarenheter utanför MMA och att hon, till skillnad från de övriga, kommer från ett välkänt gym med exceptionella tränare som har utvecklat ett par mästare. Holm är en strategisk striker och kontrollerar sina positioner i oktagonen väldigt väl, och att hon navigerar sig så pass effektivt är även bidragande till att jag menar på att hon är en av damerna i viktklassen som borde ha förhållandevis bra möjligheter till att åtminstone överleva längre än de övriga. Samtidigt kommer det bli väldigt intressant att se hur hon står sig mot någon som är så pass aggressiv, aktiv och stark på att vinna mark när hon väl går framåt för att söka upp sin måltavla.


Jag vill poängtera att jag, i teorin, tror att Holm är en av extremt få utmanare som kommer att förlora men ändå stå aningen längre än de övriga. Samtidigt, Ronda Rousey har varit så pass effektiv och dominant att hon likväl kan vara det även här och skulle hon gå för ett nedtagningsförsök tidigt (vilket känns rimligt med tanke på motståndets främsta egenskaper och styrkor) så kommer hon etablera sin grappling – och troligtvis även lyckas. Som amatör och proffs har hon gått totalt 15 matcher – 11 av dessa har varit över inom loppet av 59 sekunder. Spelvärde. Matchen att ta avslutas inom loppet av en minut i den inledande ronden med en insats under medel.

/Puyol