Över till nästa när UFC 184 fortsätter att leverera kampsport. Staples Center i Los Angeles gick miste om en ”headliner” i form av Weidman vs Belfort, men det här får nog också ses som skapligt även om det, återigen, ser ojämnt ut på förhand. Två obesegrade damer drabbar samman i den här titelmatchen där Ronda Rousey ska ta sig an utmanaren Cat Zingano med bältet i bantamvikt på spel. Vi spelar återigen på ett någorlunda tidigt avslut när mästarinnan är inblandad.

  • Match: Ronda Rousey – Cat Zingano
  • Spel: Under 1,5 ronder
  • Odds: 1,70 @ Nordicbet
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 05.30 1/3

Cat Zingano (9-0) slog sig fram till den här titelmatchen under våren 2013 där planen var att hon och Ronda Rousey (10-0) skulle drabba samman strax innan det årsskiftet. En svår knäskada och en personlig tragedi har dock satt stopp och skjutit upp det här mötet i snart två år – och där är vi idag där mästarinnan på relativt kort tid har etablerat sig själv som en av sportens mest framträdande och lysande stjärnor samt den mest, sett till hur hennes tillställningar har sett ut med en extrem överlägsenhet, dominanta titelhållaren i UFC.

Miesha Tate blev den första att överleva den inledande ronden på 5 minuter, Sara McMann blev knäad tidigt och Alexis Davis blev överkörd och utslagen inom loppet av ett fåtal sekunder. Ronda Rousey har nu gått totalt 13 matcher som proffs och amatör – endast 3 motståndare (Tate två gånger) har klarat sig förbi den inledande minuten. Hon har fått ut maximal utdelning för sin fullkomligt briljanta judo, där hon har en bronsmedalj från sommar-OS 2008 på meritlistan, där hon har visat upp en fantastisk förmåga till att kunna fånga upp och kontrollera sina motståndare omgående för att sedan gå för ett avslut. Cat Zingano inledde sin tävlingskarriär som brottare men har sedan MMA-debuten utvecklats till en väldigt slipad striker, och även om mästarinnan har utvecklat sin ”stand up” med boxningen som ett primärt vapen, så är det här utmanaren ändå ska ses med sina främsta möjligheter. Nyckeln blir dock att hon ska lyckas med att klara av att hålla matchen i en position ”at distance” där en väldigt viktig detalj arbetar emot henne i den här matchningen.

Medan siffrorna starkt talar för hur notoriskt stark Rousey är i inledningen av varje match så har Zingano varit något av en ”slow starter”. Hon hamnade i tidigt underläge mot Tate och nu senast i höstas mot Amanda Nunes där hon sattes under press relativt snabbt. Hamnar hon i en utsatt position mot det här motståndet, som är en desto mer slipad avslutare, så kommer hon inte få samma möjligheter till att kunna jobba sig ur – speciellt inte om mästarinnan hittar en lucka för sitt berömda armlås. Sara McMann var en olympisk brottare och blev trots det kontrollerad på ett oerhört behagligt sätt av Ronda, tror därmed inte att det här behöver vara någon unik utmaning för henne.


Kvällens utmanare är en väldigt fin karaktär och även om jag personligen vill att hon ska lyckas göra den här tillställningen och divisionen i sin helhet mer intressant så anser jag att allt spelvärde återigen ligger i ett tidigt avslut. 92,3 procent av de matcherna där Ronda Rousey har varit inblandad har avslutats inom de 5 inledande minuterna (rond 1) där ca 69,2 procent av de matcherna hon har gått har vunnits innan klockan har tickat upp mot en minut. I sin helhet, Cat är nog den främsta utmanaren ur ett antal aspekter, men hennes tuffhet kommer verkligen sättas på prov och inledningen kommer vara som mest kritisk då hon har en tendens att starta kallt. Tills motsatsen är bevisad ser jag ingen anledning till att vika av från det här mönstret där mästarinnan helt enkelt är mycket bättre än övriga i divisionen. Under 1,5 ronder, dvs att matchen avslutas i den första ronden, spelas med en insats över medel.

Med föregående resultat att gå på, spelar även högoddsaren:
Fighten att avslutas mellan 00:00 – 00:59 i rond 1 9,00 (Unibet) 1/10 units

/Puyol