Ytterligare en gala avverkad nu under helgen och de duggar tätt nu där jag redan nu blickar fram mot det som komma skall till den närmsta helgen där jag väljer att placera det här spelet någorlunda tidigt. Titelmatch i damernas bantamvikt i UFC där vi återigen kommer ha två obesegrade kombattanter inför mötet när den dominanta mästarinnan Ronda Rousey ska ta sig an Bethe Correia. Ytterligare en utmanare borde rimligtvis bli mosad där jag återigen vill se möjligheter i ett tidigt avslut.

  • Match: Ronda Rousey – Bethe Correia
  • Spel: Fight avslutas mellan 00:00 – 00:59 i rond 1
  • Odds: 5,00 @ Unibet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 07.00 2/8

Superlativen räcker inte längre till. Det är verkligen imponerande att samtliga av Ronda Rouseys (11-0) motståndare är medvetna om vad hon är ute efter, men likväl lyckas hon sätta sitt armlås gång på gång. Den här gången har hon valt att ta den här bataljen på bortaplan i Rio och Brasilien. Ett häftigt drag om man ser till att det är motståndarens hemnation, en Bethe Correia (9-0) som också är obesegrad och som har varit väldigt aktiv med ett ”trash talk” inför. Två utmaningar som skiljer sig från de övriga, även om det ska ha mindre betydelse för utgången. Rousey, en meriterad judoka på olympisk nivå, har gått stora tävlingar i ett antal länder där majoriteten av publiken har velat se henne som förlorare. Det här ska därmed inte ses som något främmande till vad hon har upplevt tidigare.

Det här var mina funderingar inför Ronda Rouseys möte med Cat Zingano. Matchen mot det som, ur tillräckligt många avseenden, var mästarinnans svåraste test var över efter 14 sekunder. Innan dess plockades Alexis Davis på 16 sekunder. Jag är övertygad om att Zingano, som också var obesegrad inför det mötet, hade stått som klar favorit och även besegrat Correia som egentligen inte presenterar någonting annorlunda från de tidigare motståndarna till en fullkomligt överlägsen Ronda som även kommer vinna den här matchen väldigt enkelt. Det enda momentet som får ses som någorlunda intressant är tiden på klockan när det här väl har avslutats.

Bethe Correia är en tekniskt slipad striker, man överskattar dock hennes power en aning där 7 av hennes 9 vinster har varit på poäng. Än mer anmärkningsvärt, samtliga av hennes 3 segrar i UFC har kommit till mot motstånd som inte ens rankas bland topp-15 i den här viktklassen och divisionen, vilket säger en del om att hon inte har testats någonstans. Ytterligare en negativ faktor, sett till hur hon föredrar att slåss, är att hon hela tiden är aktiv i sin rörelse framåt – och där kommer Rousey kunna möta upp henne tidigt. Om Sara McMann, fd olympisk brottare, kunde bli kontrollerad på ett oerhört bekvämt sätt i Rondas clinch så ska inte det här motståndet kunna krångla sig ur heller.


Att jämföra med några av de föregående matcherna så är nu oddset på mästarinnan att avsluta matchen under den inledande ronden kraftigt nedtryckta – den här spelformen står dock kvar på en rimlig och alltjämt fullt spelbar nivå. Ronda Rousey har gått totalt 14 MMA-matcher, endast en motståndare har överlevt den inledande ronden – men än mer anmärkningsvärt att endast ytterligare 2 motståndare har överlevt den inledande minuten där den ena var med ytterst knapp marginal. Vill Ronda dra ut på det här, för att brasilianskan har pratat alldeles för mycket, och göra det till en än mer plågsam upplevelse så kan hon göra det, men det ska i sådana fall vara det främsta riskmomentet. Mästarinnan är för bra, för dominant och för överlägsen och ska demolera även det här motståndet, och om man ser till att ca 71 procent av hennes matcher har avslutats innan klockan har tickat upp mot en minut så får 5 ggr, mot ett motstånd som inte har testats, ses som ett överodds. En insats strax över medel på den här matchen att avslutas mellan 00:00 – 00:59 i rond 1.

/Puyol