Tillbaka till den högklassiga kampsporten i Las Vegas där jag hämtar mitt andra spelobjekt från UFC 175 med ett, i vanlig ordning under den amerikanska nationaldagshelgen, antal stormatcher bokade. Siktar in mig på galans andra titelmatch som går av stapeln mellan Ronda Rousey och Alexis Davis i damernas bantamviktsklass där mästarinnan åter går in som storfavorit. Favoritskapet testas med ett rondspel där dubbla insatsen känns oerhört intressant med föregående resultat att gå på.

  • Match: Ronda Rousey – Alexis Davis
  • Spel: Rousey – rond 1
  • Odds: 2,30 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 05.00 6/7

För lite mer än ett år sedan stod Ronda Rousey (9-0), olympisk judoka med en bronsmedalj på meritlistan, och en damklass (i bantamvikt) för sitt intåg i UFC vilket har varit ett väldigt lyckat drag för organisationens del där Ronda kan ha vuxit ut till sportens mest lysande stjärna i dagsläget och intresset har varit enormt för specialisten på armlås. Valet på motståndare har fallit på Alexis Davis (16-5), en skaplig striker och jiu jitsu-utövare, där det återstår att se om hon kan presentera något större test att jämföra med de föregående motståndarna. För egen del är jag något tveksam i en division där det i överlag är ont om utmanare. Möjligtvis inte för att de är svaga, men för att mästarinnan är överlägsen med sina atletiska förmågor.

Ronda Rousey har, om man räknar in ett fåtal matcher som amatör, vunnit samtliga av sina 12 MMA-matcher. Endast Miesha Tate har överlevt den inledande ronden. Än mer anmärkningsvärt att 9 av dessa matcher har avslutats inom loppet av en minut, vilket nämner en del om hur pass vansinnigt effektiv Ronda är på att sätta sina attacker omgående. Alexis Davis har egenskaper som kan hjälpa henne på mattan, det hade dock även Rondas senaste motståndare också (Sara McMann, olympisk brottare) där hon istället visade upp sina färdigheter stående. Första gången hon avslutade en match utan att gå via ett armlås, en signal på att det alltjämt finns rum för utveckling.


”Rowdy” har en förmåga att forcera framåt redan från start och söka sig till en clinch och det har allt som oftast varit inledningen till ett slut. Jag tror nödvändigtvis inte att det här behöver bli lika lekande enkelt som några av de föregående uppgifterna, samtidigt är det svårt att titta förbi de tidigare resultaten och ett scenario där mästarinnan, återigen, kopplar ett tidigt grepp om den här matchen. Ronda är och ska vara storfavorit och spelbolagen är även eniga om att det här kan ta slut under den inledande ronden (1,60-1,70 ggr på under 1,5 ronder hos ett fåtal bolag) där jag reagerar något på den differensen. Ronda Rousey att stå som segrare och avsluta matchen i den första ronden spelas med medel.

Testar även minimum på vinstmetoden:
Ronda Rousey via knockout, teknisk knockout eller diskvalificering 6,50 (Ladbrokes) 1/10 units

/Puyol