Galorna duggar tätt nu, fullspäckat schema för kampsportsjätten UFC som nu gör resan från den amerikanska mellanvänstern till brasilianska Belo Horizonte för en mindre tillställning. Glover Teixeira kan slå sig fram till en titelchans i lätt-tungviktsklassen, men i jämförelse med de övriga kvällarna väljer jag bort huvudattraktionen för att ta ett steg ner till nattens co-main event. En tuff uppgörelse mellan Jacaré och Okami i mellanviktsklassen i något som jag misstänker kommer gå till poängräkning – eller någonstans i närheten av det.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Jacaré Souza – Yushin Okami
  • Spel: Över 2,5 ronder
  • Odds: 1,57 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 23.00 5/9

Ronaldo Souza, mer känd som Jacaré (18 vinster, 3 förluster, 1 no contest), är ett väldigt spännande inslag i den här viktklassen som nu får chansen att gå sin andra match i organisationen och det återigen i hemlandet. Japanen Yushin Okami (29 vinster, 7 förluster) är ett desto mer beprövat kort i UFC, där han stod för sin debut för nästan exakt 7 år sedan. Båda fixade vikten under kvällens invägning på drygt 84 kg. Notera tiden för spelstoppet, eventuellt något som kommer ändras under onsdagen i och med att galan kommer dra igång efter midnatt.

Det här är den tredje UFC-galan inom loppet av 7 dagar där spelförslagen under denna period har varit vinnare på 2,10 och 2,20. Går något lägre nu, ser dock ett visst spelvärde även här där både Unibet och Ladbrokes placerar sig under 1,57 på att den här fighten ska gå tiden ut, vilket en majoritet av matcher mellan dessa ska göra. Här räcker det med att vi tar oss förbi rond 2 (av totalt 3 st 5 minuters ronder).

ronaldo-e2809cjacaree2809d-souza 239893-yushin-okami

Mellanviktsklassen har öppnat upp sig något efter att den fenomenale Anderson Silva förlorade bältet, där det här får ses som en viktig placeringsmatch inför fortsättningen där båda rankas bland topp-5 i nuläget. Jacaré var alldeles lysande i sin UFC-debut där Chris Camozzi avslutades på drygt 3 minuter efter ett riktigt snyggt lås. Ronaldo Souza har fiskat in massvis med VM-medaljer i olika jiu jitsu-tävlingar och är därmed en specialist på mattan. I den här bataljen ska dock ”alligatorns” väg till marken inte vara fullt så bekväm.

Yushin Okami, som har en bakgrund inom judo, är ingen större avslutare. Han har däremot varit en expert på att grisa sig till mindre vackra segrar på poäng genom att bibehålla kontrollen i clinch eller från topp på mattan. Jag är inte övertygad om att det spelet fungerar mot kvällens motstånd, däremot så bör han kunna stå emot relativt väl. Japanen, som ännu inte har klappat ur på 36 professionella matcher, är en stor och tung mellanviktare som är svår att plocka ner. Redan där kan han ha neutraliserat motståndarens paradgren.

Även om båda dessa herrar har utvecklats stående så skulle jag bli väldigt förvånad om någon hittade ett avslut på fötterna. Endast en av Jacarés 18 segrar har kommit till på knock. Av de totalt 12 matcherna Yushin Okami har vunnit i UFC har endast 2 avslutats inom 10 minuter, den ena via ground and pound mot en väldigt medioker Buddy Roberts, den andra via ”doctor stoppage”. Av totalt 17 matcher i den här organisationen har 14 av dessa gått till en 3:e rond. Att japanen inte överlevde mer än 2 ronder mot en extremt överlägsen Anderson Silva är inte mycket att tala om.


Två stilar som är svåra att nöta ner och som inte ska bjuda på några större luckor när de väl matchas mot varandra. Skulle inte bli särskilt förvånad om segraren fick vänta in ett domslut, även om vi inte behöver gå hela vägen. Över 2,5 ronder, dvs spel på minst 3 ronder.

/Puyol