Vi avslutar kvällen med italienskt där jag tror på ytterligare en sevärd historia som kan bjuda på lite mål. Hemmalaget står som favoriter men de svartvit-randiga är absolut inte ofarliga. Kan dom bjuda upp?

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Serie A, Italien
  • Match: Roma – Udinese
  • Spel: Udinese över 1,5 mål
  • Odds: 3,20 @ Nordicbet
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 20.45

Hemmalagets nygamla tränare, Zdenek Zeman, har visserligen fått utstå en del kritik tidigt in på säsongen men efter två raka segrar innehar man en plats till Europa i nuläget. Det är dock hyfsat många matcher kvar att spela och mycket kan nog hända med det här laget som verkligen har bjudit upp under inledningen. Spelet hemma på Olimpico har däremot inte stämt ännu då man endast har vunnit en av 4 såhär långt.

Än mer kräftgång för Udine-laget som endast har skrapat ihop 9 poäng och man hängde länge med huvudena efter att ha missat Champions League-platsen via en straffsparksläggning mot portugisiska Braga. Men det finns helt klart mer att kräma ur hos gästerna och det är nog bara en tidsfråga innan man lyfter i tabellen.

Roma saknar ytterbacken Balzaretti pga skada, Taddei likaså. Ser dock betydligt tyngre ut för Udineses del som måste klara sig utan ett flertal spelare, däribland Benatia, Pinzi och Basta.

Udinese är alltså skadeskjutet, men tror inte att det ska behöva hindra laget från att kunna producera något framåt. Med det laget man ställer ut på banan ikväll är man fortfarande bättre än att antal lag i Serie A, och jag vill nog påstå att samtliga lag i ligan, under en bra dag, kan trycka dit minst två bollar under 90 minuters spel på Romas något generösa försvar. Det, i kombination med att Rom-laget är väldigt giftigt framåt, är också därför skillnaden mellan överspelet och en rak bortaseger är så pass stor.

Roma är som bekant ruskigt offensivt i sitt grundspel, numera. Visserligen har man ”bara” släppt till linan i hälften av matcherna, men samtidigt så har man haft en del tur i en och annan match där man inte har blivit straffade. Jag tror att kvällens bortalag kommer ha dugliga möjligheter till att sig in bakom Romas högt ställda backlinje – något en, visserligen inte alltför glödhet, Antonio Di Natale har varit expert på under sin karriär, dvs att smita igenom offside-fällor bl.a..

_______________________________________________________________________

Ser det inte som någon omöjlighet för Udinese att få till 2 mål i den här matchen, spelas med en insats under medel.

Spelar två spel till utöver det, båda hämtas från Unibet:
Bortalaget att göra mål i båda halvlekarna 5,25 1/10 units
Antonio Di Natale målskytt 2,80 1,5/10 units

/Puyol