Även om utbudet är något snålt så hittar vi iallafall en match vardera från de högsta ligorna i Spanien, England och Italien, vilket gör att vi ändå har en relativt trevlig fotbollskväll framför oss. För egen del så fokuseras det på matchen som kommer spelas i Rom i något som kan bli en underhållande fotbollsmatch – iallafall om det ena laget fortsätter på den inslagna vägen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Serie A
  • Match: Roma – Torino
  • Spel: Över 3,5 mål
  • Odds: 2,05 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45

Roma är något av en besvikelse så här långt där supportrarna inte är alltför övertygade om tränarens sätt att spela. Man kommer från en tung derbyförlust (Lazio förra söndagen) men kan via en seger klättra upp till en 6:e plats i tabellen. Nykomlingen Torino har inlett sitt återtåg i Serie A på ett godkänt sätt, kryssar dock alldeles för mycket för att hålla marginal till nedflyttningsstrecket. I slutändan tror jag dock att man har ett tillräckligt dugligt material för att hålla sig kvar.

Bortalaget lider varken av några skador eller avstängningar. Hemmalaget däremot får fortfarande klara sig utan både första- (Stekelenburg) och andravalet (Lobont) i målet, därmed får Goicoechea fortsätta i kassen. Defensiva avbräck i form av De Rossi och Burdisso som är avstängda, detsamma gäller även Tachtsidis på mitten.

Utdelningen har varit riktigt fin så här långt när Roma har varit inblandat, för egen del vid fyra tillfällen här på Team SpelaSpel. Den här gången ser jag dock gärna att de hjälper till framåt (över 1,5 mål på motståndarna har annars varit ett vinnande koncept tidigare) och jag hoppas att vi ska ha flytet med oss även här. Givetvis baseras kvällens spelobjekt på hur hemmalaget väljer att ta sig an sina uppgifter.

Zdenek Zeman är som bekant tillbaka som boss i Rom-laget, och vi har alla sett vilken typ av fotboll han vill bedriva. Mottot all-in framåt har bidragit till att man har ett helt fantastiskt anfallsspel, men balansen är något snedvriden och tänkandet kring det kollektiva försvarsspelet är alldeles för naivt. Just därför känns det oftast svårt att sia om det blir vinst eller förlust, då man kan skapa tillräckligt för att göra 3-4 mål men likväl släppa till lika mycket.

Gästerna från Turin har ett trevligt och efterlängtat derby (Juventus) att se framemot till den kommande helgen. Man är betydligt tätare bakåt och hyfsat snålt framåt, att jämföra med motståndet, men man har ett antal spelare som kan ställa till det via omställningar. Jag skulle bli förvånad om man klev av planen mållöst efter 90 minuters spel.

______________________________________________________________________________

Om man ser till Romas 5 senaste matcher så har det totala antalet mål slutat på 5, 5, 5, 5 och 6 mål. 2 ggr pengarna på att det då blir minst 4 mål i matchen ikväll är taget.

Kör även två spel vid sidan av med mindre insatser:
Erik Lamela (bilden) målskytt 2,40 (Nordicbet) 1/10 units
Över 4,5 mål 3,40 (Bet365) 1/10 units

/Puyol