Fin träningsmatch på Olympiastadion i Rom denna afton där spanska Sevilla gästar Roma. Spanjorerna har en tuff match mot Barcelona i benen och dessutom har laget stora bekymmer defensivt. Öppnar det för två hemmamål i kvällens möte månne?

  • Match: Roma – Sevilla
  • Spel: Roma över 1,5 mål
  • Odds: 1,96 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Roma slutade på en andraplats i Serie A förra säsongen och siktar nu på att krympa avståndet och ta upp kampen mot Juventus. Laget har gjort ett par intressanta värvningar offensivt till den här säsongen då både Edin Dzeko (Man City) och Mohamed Salah (Chelsea) har lånats in från engelska toppklubbar. Salah fick starta matchen mot Valencia (3-1) senast och gjorde mål redan efter 8 minuter där. Roma har haft en del blandade resultat i träningsmatcherna men vi ska även komma ihåg att laget stött på väldigt tufft motstånd. Nu blir det säsongspremiär hemma på Olympiastadion och jag tror att tränare Rudi Garcia gärna plockar en seger här inför de egna fansen.Han har kallat en trupp på 28 man och det kommer bli en del rotation i matchen. Något som nödvändigtvis inte behöver vara negativt då alla vill visa upp sig inför framtida matcher.

roma_200x200Sevilla_200x200

Sevilla hade match så sent som i tisdags då den europeiska supercupen spelades mot Barcelona (4-4). Matchen gick till förlängning och spelar man mot Barcelona så blir det en hel del springande efter boll. Det ska även nämnas att matchen spelades i Georgien, vilket kan slita ytterligare på truppen. Sevilla hade stora backbekymmer mot Barcelona och det är något som knappast blivit bättre. Det vankas seriepremiär nästa helg och Emery lär inte spela halvskadade spelare i dagens träningsmatch. Försvarsspelet var inte bra mot Barcelona och det var heller ingen större skräll då laget saknade 3 av 4 mittbackar. Nu får vi se hur Rami tog matchen mot Barcelona, för han var ett osäkert kort inför den matchen på grund av lite skavanker. Så vill det sig illa har Sevilla ingen mittback tillgänglig inför kvällens match.


Det var ett högt tempo mot Barcelona och med bara tre dagars mellanrum, med en hel del resande, så kan det sitta kvar i kroppen hos spelarna. Sevilla må ha den offensiva bredden att klara av detta, men defensivt med alla skador har man det inte. Roma gör sin första träningsmatch på hemmaplan och vill säkerligen visa de egna fansen att de blir att räkna med i år. Vi testar därför en låg insats på minst två hemmamål i matchen.

/e@sy