Vi tar oss till huvudstaden där Roma tar emot Sassuolo i en viktig match för att hänga på i kampen om guldet. Juventus fick ett oavgjort resultat under fredagskvällen vilket betyder att Roma kan krypa närmre vid en vinst här. Chanserna är goda och på hemmaplan är man riktigt starka. Frågan är bara ifall CL-mötet på onsdag stör en aning. Jag tror inte det i detta fall.

  • Roma – Sassuolo
  • Spel: Roma -1.0, -1.5 (Asian handicap)
  • Odds: 1.875 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Roma tar alltså emot Sassuolo här och man gör det med en 4-2 seger hemma mot Inter i ryggen, där man tog ledningen men blev av med den 2 gånger men kunde ta ledningen för tredje gången och sedan även göra ännu ett mål. Stark vinst trots allt. Men på hemmaplan är man ju riktigt bra för i ligan så har man 7 vinster av 7 möjliga på Olimpico och man har målskillnaden 18-2. Man har alltså vunnit med 2-0, 2-0, 2-0, 3-0, 2-0, 3-0 och nu senast 4-2. Enda poängtappet kom i förnedringen mot Bayern i Champions League (1-7), men som alla vet är ju Bayern ett av (om inte nr 1) världens bästa lag just nu. Nu ska man möta ett Sassuolo ligger i mitten av tabellen så det bör inte vara några större problem kan man tycka. Nu ska ju dock Roma spela en väldigt viktig match på onsdag mot Manchester City hemma, en avgörande match, om vilka som går vidare till slutspelet. Finns många scenarion kring det där men Roma går i alla fall vidare på vinst och ett oavgjort resultat som blir 0-0 eller 1-1. Men trots denna viktiga match så verkar det inte som man väljer att vila så många spelare mot Sassuolo, endast Radja Nainggolan och Gervinho. Men man har ju så bra ersättare så det kommer inte vara så märkbart ändå. Så man ställer alltså upp med en stark elva och med det sagt så bör man kunna vinna denna match med minst 1 mål, troligen 2. Roma saknar fortfarande försvararna Torosidis och Castan, men som dom ju gjort flera matcher nu. Inget som oroar så mycket just nu.

roma_200x200       sassuolo_200x200

Sassuolo kommer utan tvekan få det tufft här när man möter Italiens näst bäst lag och man har haft det tufft mot bättre motstånd på bortaplan tidigare eller vad sägs som 7-0 borta mot Inter, 3-2 borta mot Lazio. Nu möter man ett ännu bättre lag och det gör man utan den avstängde innermittfältaren Francesco Magnanelli som varit bra för Sassuolo denna säsong med ett snittbetyg som bland dom bästa i laget. Så det blir såklart ett avbräck för de grönsvarta. Man hade även cupmatch i veckan där man vann mot serie b-laget Pescara. Visserligen vilade man de flesta som kommer spela mot Roma men ändå, vissa spelare fick dock några extra minuter där. Men om vi ska vara ärliga så ska inte Sassuolo ha någon jättechans här trots att man har bra form och farliga anfallare. Man har en viktig mittfältare borta vilket lär märkas eftersom Roma har ett riktigt starkt mittfält. Och man möter ett Roma som är riktigt starka på hemmaplan. Man bör nog vara glada ifall man kan hålla ner siffrorna en aning, tycker jag i alla fall.

Men jag vågar inte riktigt köra en 2-måls vinst fullt ut, utan fegar lite genom att välja -1.25 och då får man halva insatsen tillbaka ifall Roma endast vinner med 1 mål. Bra odds på detta dock kan jag tycka.


Ska vi summera så är Roma klasser bättre än Sassuolo på de flesta positioner. Sen när Sassuolo har sin viktige innermittfältare avstängd blir det bara ännu sämre. Roma hyperstarkt på hemmaplan, idel vinster och överlägsen målskillnad. Sassuolo har haft det svårt på bortaplan mot tuffare motstånd, Roma näst bäst i Italien. Roma väljer att köra på ett bra lag istället för att vila spelare till en viktig match i CL på onsdag, bara plus för denna match. Nä Roma med ett handicap på -1.25 kör jag alla dagar i veckan till ett bra odds hos bet365. Strax över medel blir insatsen på det spelet. Jobba!

/ L’orso