Vi tar oss till huvudstaden i Italien där ett Roma som startar detta år tveksamt ska ta emot ett krisartat Parma där verkligen allt går emot dom. Detta borde bli ett ensidig historia, speciellt med tanke på Parmas prekära situation men även för att roma nu får tillbaka viktiga spelare som spelat nåt mästerskap i Afrika. Häng på vettja!

  • Roma – Parma
  • Spel: Roma -1.5
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Roma har börjat detta år på ett tveksamt sätt med 4 oavgjorda och 2 segrar men framförallt har spelet inte sett lika bra ut som det kan göra. Och mycket har att göra med att den viktige spelaren Gervinho varit i Afrikanska mästerskapen och spelat, han som är så viktig i Romas anfallsspel med sin fart. Man har ju dessutom värvat in Seydou Doumbia från samma landslag som absolut kommer bli ett bra köp för Roma. Lägg även till att man köpt Victor Ibarbo från Cagliari, han är dock skadad just nu. Även Seydou Keita är tillbaka från de Afrikanska mästerskapen, också ett plus.

Så det ser absolut bättre ut nu än vad det gjorde i inledningen av detta år. Men även den vinst man tog senast mot Cagliari (1-2) på bortaplan måste ju ha gett en del självförtroende till detta Roma. Och man ska nu ta emot krislag nummer 1 i Italien som är Parma. Så med Gervinho och Keita tillbaka och även Doumbia som man värvat så tycker jag det ser bättre ut än på länge för Roma.

Vi stryker Holebas som är avstängd, men även skadade spelare som Totti, Maicon, Strootman, Iturbe och långtidsskadade Castan & Balzaretti. Men man har en bred och bra trupp så startelvan är riktigt bra ändå.

roma_200x200     parma_200x200

Parma har det tufft helt klart. Inte nog med att det är otroligt rörigt i organisationen med löner som inte är utbetalda och bytande av ägare till höger och vänster samt ett konkurshot som florerat, så förlorar man även fotbollsmatcher på löpande band. Det blev alltså ännu en förlust nu i veckan mot Chievo hemma, där en Galloppa korkat nog tar 2 gula kort på 5 minuter och blir utvisad efter 30 minuter. Vilket gör att Parmas möjligheter blir än sämre. Därefter så gör Chievo 0-1 som även blir slutresultatet. Innan det röda kortet såg det ganska okej ut ändå.

Nu ska man dock åka till huvudstaden och möta ett Roma som får tillbaka viktiga spelare. men man åker dit med vetskapen om att man har 8 raka försluter på resande fot där 5 av dom är med minst 2 måls marginal. Det är allt annat än bra just nu i Parma, stackars jävlar. Och förra veckan sålde man sin bästa försvarare i form av Gabriel Paletta som gick till Milan. Även det ett tungt tapp för detta rasande Parma som vi snart ser i Serie B.

Till dagens match så stryker vi Galloppa som är avstängd, men även skadade spelare som Biabiany, Gobbi, Jourqera och Lila.


Roma tog en efterlängtad seger senast efter 4 raka oavgjorda matcher. Nu får man dessutom tillbaka hyperviktige Gervinho men även Keita. Lägg där till att man köpt Doumbia till anfallet. jag tror vi kommer få se ett sprakande Roma som man ju längtat efter att få se igen. Parma däremot bara förlorar och förlorar. Man är dessutom otroligt kassa på resande fot eller vad sägs som 8 raka förluster. Nu har man Galloppa avstängd och det är rörigt i klubben just nu, minst sagt. Jag spelar Roma att vinna med minst 2 mål till oddset 1.85. Insatsen blir strax över medel. Jobbbaaa!!

/ L’orso