En väldigt spännande match när Roma tar emot Milan på Olimpico. Tror inte vi kommer få se någon sprudlande tillställning när Milan säker kommer komma hit med en plan, nämligen att ligga lågt och hålla nollan så länge man kan. Roma gjorde visserligen 3 mål senast men det var mot Chievo som inte har världens bästa försvar direkt. Roma kommer gå framåt vilket kommer synas, men formen är sisådär. Med snabba skickliga spelare kan dom skapa fram chanser.

  • Roma – Milan
  • Spel: Roma över 5.5 hörnor
  • Odds: 1.61 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Roma är inne i en dålig trend vilket alla säkert vet, senast spelade man 3-3 borta mot Chievo med en del spelare borta. Och där man fick en kvittering emot sig i slutminuterna. Känns lite som att det är den oturen Roma har för tillfället. Nu blir det svårare motstånd när Milan kommer på besök, i och för sig spelar man på hemmaplan och man kommer säkerligen hålla i bollen mest. Men tror man kan få problem med att knorra sig igenom Milan-försvaret när dom slår ifrån sig i början. Tar man ledningen så kommer man få bra kontringar som man är bra på men då behöver man göra det där målet. Innan man eventuellt gör något mål så lär man ha skapat en del chanser som resulterat i ett antal hörnor. Kanske jagar man också en kvittering ifall Milan gjort mål. Många scenarion här och tror oavsett att vi kan få se en del hörnor från hemmalaget.

Många var som sagt borta senast, nu har man dock tillbaka Miralem Pjanic och Radja Nainggolan på mittfältet vilket är klart positivt. Även Daniele De Rossi sägs vara okej att få spela. Men man saknar fortfarande anfallaren Edin Dzeko samt mittfältarna Seydou Keita, Kevin Strootman och Salih Ucan.

Ser vi till hörnorna så har man ett snitt på 6.8 hörnor på hemmaplan och 5.6 hörnor på bortaplan så vi ligger bra till här angående vart linan är satt. Där vi framförallt ser att på hemmaplan är det naturligtvis bättre statistik då man oftast har mer bollinnehav och tryck på motståndaren. och tryck kommer det bli på Milan också.

Roma    logo-milan

Milan ett stabilt lag men inte så mycket mer vilket även tabellen visar när man har 8 vinster, 4 oavgjort och 6 förluster. Man hade en rätt bra form innan uppehållet men började precis efter genom att förlora hemma mot Bologna (0-1). Såklart inte godkänt alls. Tränare Sinisa Mihajlovic har med all säkerhet tränat försvarsspel denna vecka när det är det som absolut måste sitta mot ett lag som Roma. Utgångspunkten lär vara att hålla tätt så länge som möjligt och ta vara på de chanser man kommer få. Men det är väl inget snack om att man kommer bli tillbakatryckta en hel del. Vilket säkerligen kan övergå till en del hörnor till Roma vilket vi hoppas på.

Här saknar man mittbacken Alex vilket kanske är lika bra då han är extremt seg och hade varit ganska lätta att ta sig förbi när Roma har snabba och tekniska spelare. I och för sig är han rutinerad och så men ändå. Annars är det gamla vanliga Diego Lopez och Mario Balotelli som saknas. Men spelare som inte hade tagit en startplats just nu ändå. Vi lär få se en hyfsat bra elva från Milans sida och planen lär som sagt vara att ligga lågt och vara på rätt sida om bollen.

Och kollar vi till hörnorna så har man i snitt släppt till 3.2 hörnor på hemmaplan och 5.0 hörnor på bortaplan. På bortaplan är det bottenlagen Frosinone och Carpi som drar ner snittet oerhört med bara 2 hörnor vardera. Det var ju matcher där Milan ägde bollen helt (som i varje hemma match i princip), det lär aldrig hända borta mot Roma och lär bli som det blivit mot de flesta lagen på bortaplan nämligen 6-7 hörnor.

Senaste två säsongerna har mötena på Olimpico slutat med 8-6 och 10-2 i hörnor till Romas fördel. Och det var matcher där Milan höll tätt i 43 min i ena matchen och hela den andra matchen.

——————————————————————————————————————————————————–

Roma kommer pressa på i början och Milan kommer ligga lågt och försvara. Med ett större bollinnehav så ökar ju chanserna till att vi får se mer hörnor vilket Roma lär ha mest utav. Tror dessutom att Milan kan göra mål här och då måste Roma framåt mera vilket bara underlättar för våra hörnor. Inget drömodds på linan denna dag men den ska bara in. Jag spelar Roma över 5.5 hörnor till oddset 1.61. Insatsen är ganska hög här. Jobba!!