Den italienska fotbollen bjuder på en riktig godbit denna måndagkväll i form av ett Derby della Capitale. Stadio Olimpico i Rom kommer stå som värd för det här heta derbyt där det endast skiljer 3 poäng mellan lagen inför avspark. Väljer att inte ta parti för något av lagen där jag återigen förlitar mig på ett och samma spelobjekt, som har blivit något av en vana när dessa lag drabbar samman.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Serie A, Italien
  • Match: Roma – Lazio
  • Spel: Rött kort
  • Odds: 2,30 @ Expekt
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 20.45

När lagen möttes förra gången lag de på en 5:e respektive 6:e plats i tabellen med en differens på 2 poäng. Inte mycket som har förändrats med andra ord, ett antal omgångar senare. Roma har dock haft ett skifte på tränarposten där den nye managern hade vunnit 4 av 6 matcher innan man inkasserade en förlust senast. Lazio, vars ligaform har påverkats av spel i Europa League, där man har tappat mark till den Champions League-platsen som man länge krigade om. Förra helgens seger bröt en förlustsvit på 3 raka matcher i ligaspelet där man inte heller lyckades göra något mål.

Roma kommer till spel utan Federico Balzaretti, Pablo Osvaldo och Ivan Piris. Lazio saknar Andre Dias, Abdoulay Konko och Bruno Pereirinha. Frågetecken på Stefano Mauri.

Formkurvor och annat brukar spela mindre roll inför dessa bataljer. Speciellt nu när lagen blandar och ger relativt mycket. Lazio har dock vunnit de tre senaste matcherna internt och det med uddamålet, men inte heller det kan skvallra om vi har någon mindre favorit framför oss här, även om det kanske är just det laget som står som gäster i den här matchen som har fler ”derbyspelare” att tillgå. Det går sällan att förutse något resultat, men på ett ungefär kan man allt som oftast på ett ungefär veta hur spelet kommer se ut. Än mer nu när det är så pass jämnt mellan lagen i tabellen och betydelsen att besegra grannen över en hel säsong.

Rom kommer koka ikväll, och känslorna brukar även visa upp sig på planen någongång under dessa 90 minuter. Tuffa närkamper, tjafs mellan spelare, tydliga spelsaboterande moment och ringen runt domaren brukar vara standard i dessa derbyn, där många spelare troligtvis kommer vara kortbelastade när vi närmar oss slutet av matchen. Det till trots, så har det röda kortet i de tre senaste matcherna (samtliga på Roma-spelare) kommit till inom de inledande 50 minuterna.

Paolo Mazzoleni kommer stå som rättskipare i kvällens match. Relativt lugn med korten ( i snitt 5 kort/match den här säsongen med endast 2 röda på 13 matcher) men samtidigt så är det här hans absolut tuffaste uppgift för i år. Det har blivit minst ett rött kort i de 4 senaste derbymatcherna i ligaspelet.


Även den här gången rekommenderas spelet på det röda kortet, något jag hoppas att vi ska få fira in även ikväll.

Ytterligare fler kortspel, och även om det finns mer att ta av, så stannar jag här. Francesco Totti, gult kort 2,95 (Betsafe) samt Daniele De Rossi, gult eller rött kort 2,75 (Expekt). 1,5/10 units på respektive spelare. Romas symbolspelare är i regel inblandade i heta situationer när de här lagen drabbar samman. Den sistnämnde via någon häftig tackling medan den förstnämnde kan blanda sig i diverse gruff samt kasta av sig tröjan i samband med mål. Båda har en tendens att få syna kortet i derbymatcherna.

/Puyol