Det spelas även ett derby i Italien, närmare bestämt i Rom och derby della capitale står som omgångens höjdpunkt denna helg. Man kan lugnt konstatera att det här är mycket mer än en kamp om placeringen bakom toppduon Milan/Juventus. Även här skippar jag all form av 1×2-spel och spelalternativet känns givet då vi får ett spännande överodds på annat även här. Ta gärna en titt på de intressanta sidospelen också.

  • Match: Roma-Lazio
  • Spel: Rött kort
  • Odds: 3,00 @ Betsson
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 15.00 4/3

Precis som i derbyt i nordöstra England så spelar jag på att domaren ska skicka upp ett rött kort under matchens gång. Även här sticker Betsson ut något, inte många bookies som ger mer än 2,50 på det här spelet, och jag brukar gå efter den här spelvarianten varje gång dessa lag möts.

Oddset är dock inte lika högt som den i England. Anledningen till det, bl.a., är att domarna inte håller samma toleransnivå, och generellt sett är det desto fler ”tomtar” som sköter pipan i de sydeuropeiska länderna.

I passionerade Italien och Rom så är det här hur stort som helst. Dessa matcher brukar i regel bli väldigt hetsiga. Många närkampssituationer, mindre gruff, större gruff och protest mot domslut.

Trots att Roma inte har ett lika hetsigt lag som förr samtidigt som Lazio troligtvis kommer få klara sig utan heta gubbar som Radu och Brocchi, så kommer jag alltid tycka att det här spelet känns vettigt och jag kommer nog alltid se logik i detsamma.

Även här är jag (men än mer) övertygad om att vi kommer få se incidenter som kommer leda till tuffare spel under vissa perioder. Domarna hamnar allt som oftast i centrum när dessa gäng drabbar samman. Mauro Bergonzi står som huvuddomare i det här mötet, senaste gången ni såg honom (i Serie A) var i förra helgens möte mellan Napoli-Inter. Där delade han ut 6 gula kort samt ett rött.

Jag testar även några intressanta högoddsare tillika kortspel, även här väljer jag att spela på Betsson. Till att börja med så väljer jag att satsa på Lazios centrala mittfält, där Christian Ledesma och Matuzalem har en vana att visa upp sig när det ska spelas derby. Det kommer bli en del kamp på mitten, så en och annan frispark kommer dessa herrar orsaka. T.ex. så har Matuzalem blivit varnad i 3 av sina 5 senaste matcher, och han har blivit utvisad i ett Romderby för att ha trampat en liggande Roma-spelare i huvudet. Jag kommer även sätta några slantar på kejsaren av Rom, Romas lagkapten och symbol, Francesco Totti. Det här är en stor match för ”il pupone” och i dessa tillställningar brukar han växa. Han är en provokatör och gillar att blanda sig i de där tjafsen som alltid uppstår i ett derby. Sedan ska vi komma ihåg att han gillar att kasta av sig tröjan efter att ha gjort mål, vilket snarare är obligatoriskt för hans del i ett möte med Lazio, vilket brukar resultera i kort.

Så, ytterligare units fördelas på det här sättet via dessa singlar. 1/10 units på Christian Ledesma (4,45), Matuzalem (3,70) samt Francesco Totti (4,45) att få syna det gula kortet. 0,5/10 units vardera på Ledesma samt Matuzalem att få syna det röda kortet, 24 ggr pengarna står båda i. Återigen, samtliga spel på Betsson.

Vad gäller sidospelen, om spelarna inte kommer till start så återbetalas insatserna.

/Puyol